• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stric Rafaela Nadala promijenio mišljenje o Novaku Đokoviću

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Toni Nadal ističe da je Novak Đoković jedini teniser koji može da se suprotstavi Karlosu Alkarazu.

 Toni Nadal o Novaku Đokoviću Izvor: Profimedia

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, poznat je po oštrim i ponekad zajedljivim komentarima na račun Novaka Đokovića, ali je nakon finala Vimbldona promijenio ton. Toni Nadal je odao priznanje Novaku Đokoviću za fantastičan nastup na Vimbldonu na kome mu je malo falilo da dođe do osme titule. U tome ga je spriječio mladi španski teniser Karlos Alkaraz (3:2), ali Nadal smatra da ako neko može da poremeti zvijezdu u usponu - to je Nole.

"Iskreno, ne vidim aktivnog igrača, sa izuzetkom Đokovića, sposobnog da zaustavi Karlosov nevjerovatan uspon. Đoković nema još mnogo godina karijere koje su mu preostale i mislim da će španski navijači imati prilika da uživaju u još dosta mečeva i da slave dosta pobjeda", poručio je Toni Nadal.

Time je Toni Nadal praktično iz jednačine otpisao Rafaela Nadala, koji je pred penzijom, ali i svog učenila Feliksa Ože-Alijasima kome su predviđali da bi mogao da bude predvodnik novog talasa. Čini se da Toni Nadal ne poštuje previše ni Danila Medvedeva, Sašu Zvereva, Stefanosa Cicipasa, Holgera Runea, Tejlora Frica, Kaspera Ruda, Janika Sinera i mnoge druge tenisere "nove" generacije koji su već probali da izazovu Novaka Đokovića.

"Đoković je pokazao, još jednom, volju da se bori i sjajan kvalitet tenisa. Iako je 16 godina stariji od protivnika i uprkos tome što je bio u nepovoljnoj situaciji, produžio je meč i podigao svoj nivo, prilagodio udarce i spriječio je Karlosa da završi finale, a da sebi ne da posljednju šansu u finalnom setu", dodao je slavni stric.

U svojoj kolumni za "El Pais", Nadal je nahvalio i Alkaraza jer je sa 20 godina uspio da napravi pometnju u tenisu, dok smatra da je Novak Đoković imao svoje šanse da dobije meč - i da ih je propustio u drugom setu kada je pao poslije set-lopte. Podsjetimo, ovo je značajno promijenjen stav u odnosu na prije nekoliko nedjelja kada je Toni Nadal izjavio da Đoković nije značajan za tenis poput Nadala i Federera.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC