• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je veći čovjek od Nadala i Federera! Britanska novinarka: Zašto ne smije da se kaže da smo uz njega!?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Britanska novinarka sa "Telegrafa" napisala je vrlo zanimljiv tekst o Novaku Đokoviću.

 Novak Đoković veći čovjek od Nadala i Federera kaže Britanka Izvor: RTS/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković navikao je da se nosi sa zvižducima publike, napadima na društvenim mrežama i brojnim kritikama u medijima, pa nas tako svaki put iznenadi kada neko van Srbije napiše nešto pozitivno o njemu. Na to se odvažila Madelin Grent, koluminstkinja britanskog "Telegrafa", koja je napisala tekst u kome je Novaka Đokovića uporedila sa "najomraženijim klubom na svijetu" Milvolom i istakla da je nekada teško uopšte saopštiti drugima da ste uz Noleta.

Istakla je da se "osjećala neobično usamljeno" dok je gledala finale Vimbldona između Alkaraza i Đokovića, dodavši da je su uz Srbina, osim tek ljudi u njegovoj loži i nekoliko momaka koji su "izgledali kao izbacivači u noćnim klubovima", bili baš rijetki na Centralnom terenu. "Nije čudo što je ironično stavljao prst na uvo zbog manjka podrške. Definitivno je navijanje za Đokovića ljubav o kojoj ne smije da se priča", poručuje autorka i dodaje da za razliku od drugih koji su čekali da se završi era dominacije Federera, Nadala, Mareja i Đokovića - ona je željela da još potraje.

"Đoković je kao Milvol među teniskim velikanima: 'niko nas ne voli i nije nas briga" (iako ima mnogo više pobjeda iza sebe od njih). Mnogi za zaista mrze: neki zbog toga što je odbio da uzme vakcinu protiv korona virusa tokom vrhunca pandemijske paranoje. Onda su tu pasionirani navijači Federera i Nadala koji ga mrze jer je pokvario 'fedalsku' zabavu i njihovu potragu za statusom najboljeg svih vremena. Postoji osjećaj da, iako je Đoković prestigao obojicu u rekordima, njegove pobjede su nekako manje zaslužne", navodi se u kolumni na "Telegrafu".

"Uprkos svemu tome, ima nešto privlačno kod Đokovića: taj nagovještaj žestokog nestašluka u njegovim očima, ta neumoljivastrast prema igri. Istina, on ne poštuje uvijek tenisku formu, razbija svoj reket o gredu dok je finale bježalo od njega. Ipak, opet će Novak i aplaudirati protivnicima zbog poteza koji oduzimaju dah i nikada, ali baš nikada, neće slaviti njihove greške. Dok je grlio novog šampiona, bila sam dirnuta njegovim očiglednim divljenjem Alkarazu i šarmantnim priznanjem da je nadigran. Đoković se najviše čini kao čovjek od velike trojke i nikada ne izgleda kao PR proizvod. Njemu je stalo do igre, u dobru i u zlu", navodi se u tekstu i zaključuje da je Novak jedini koji je spreman da se bori sa hejterima, a da je isto tako i tenisu potreban neko ko će imati "ulogu zlikovca".

Podsjetimo, Novak Đoković je poslije poraza u finalu Vimbldona odlučio da napravi pauzu i nastupiće samo na Sinsinatiju uoči konačnog povratka na US Open gdje želi da on "skine krunu" Karlosu Alkarazu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC