• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIO JE VELIKI ŠAMPION, A SADA DŽAK ZA UDARANJE: Trebalo da prebije Habiba - sad je četiri godine bez pobjede

Svojevremeno jedan od najboljih boraca na svijetu Toni Ferguson već godinama služi da rivali obrišu pod oktagona.

 Bobi Grin savladao Tonija Fergusona Izvor: Twitter/ufc/printscreen

Spektakularna MMA noć u kojoj je srpski borac Uroš Medić zabilježio impresivnu pobjedu nakon fantastičnog udarca laktom danima će se prepričavati širom svijeta. Na programu je bilo mnogo kvalitetnih borbi, a veliku pažnju privukao je okršaj Bobija Grina i Tonija Fergusona, borca za kojeg mnogi smatraju da je davno trebalo da se penzioniše.

Nekada veliki šampion i jedna od najvećih zvijezdi UFC organizacije već godinama ne liči na sebe. U noći između subote i nedjelje Bobi Grin ga je davio dok sudija nije prekinuo okršaj, a to je Toniju šesti uzastopni poraz u profesionalnim borbama - da budemo precizni, Ferguson je posljednji put pobijedio u junu 2019. godine.

Iako je svojevremeno bio jedan od najboljih boraca svoje generacije, Toni Ferguson je napravio niz grešaka u karijeri. Prije svega, promašio je trenutak u kojem treba da se penzioniše, a ni njegov izbor protivnika nije bio sjajan. U samoj završnici karijere tukli su ga iskusni borci poput Džastina Gejdžija, Majkla Čendlera ili Nejta Dijaza, a Toni nije bio ni blizu njihovog nivoa... Pogledajte kako je izgubio od Bobija Grina:

Inače, ovaj niz neuspjeha počeo je za Tonija Fergusona baš nakon što je postalo jasno da nikada neće odraditi borbu protiv Habiba Nurmagomedova. Njih dvojica su nekoliko puta imali zakazan obračun do kojeg nikada nije došlo. Pred borbu u decembru 2015. godine povukao se Nurmagomedov, a u proljeće 2016. godine Ferguson je bio povrijeđen. Pred treći meč je Nurmagomedov završio u bolnici dok je skidao kilograme, a četvrti termin propustili su jer se Ferguson ozbiljno povrijedio.

Na kraju je i peti put zakazan meč Habiba Nurmagomedova i Tonija Fergusona, ali... Zbog restrikcija tokom pandemije korona virusa Nurmagomedov nije mogao da napusti Rusiju i uputi se na meč, pa je Džastin Gejdži "upao" u oktagon i pretukao Fergusona u borbi za upražnjeno mjesto šampiona.

Možda je već tada trebalo da razmisli o penziji, umjesto što i tri godine kasnije dobija ozbiljne batine kad god se pojavi na meču. U međuvremenu je napravio niz od šest uzastopnih poraza i sada ima skor 25-9 u profesionalnoj karijeri.

Možda će vas zanimati

Tagovi

MMA

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC