• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srđan Đoković o Dritanu Abazoviću: On je moj četvrti sin

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srđan Đoković se zahvalio crnogorskom premijeru Dritanu Abazoviću na svemu što je učinio za Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod.

 Srdjan Djokovic Dritan Abazovic je moj cetvrti sin Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, bio je gost na svečanosti koja je održana u Crnogorskoj kući u Beogradu povodom dolaska premijera Crne Gore u tehničkom mandatu Dritana Abazovića. Njegov dolazak u Beograd bio je zbog meča koji su Srbija i Crna Gora igrale na stadionu "Rajko Mitić" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a prije toga je uručio zahvalnicu istaknutim predstavnicima crnogorske dijaspore i iseljenicima za promociju zemlje i jačanje veza sa Srbijom. Među njima bio je i Srđan Đoković.

"Ja ne mogu da iskažem svoje zadovoljstvo i sreću što se nalazim u ovoj kući ovdje. Za mene je ista kuća gdje sam rođen u Mitrovici, Zvečanu, mom Beogradu, tako isto osjećam i za Crnu Goru", kazao je Srđan Đoković i dodao da je "iz tog kamena, krša i teškog vremena" potekao i Novak Đoković: "On je ponos i dika Srbije i Crne Gore podjednako".


Tokom govora kome su oduševljeno aplaudirali svi okupljeni, između ostalog i Dritan Abazović, Srđan Đoković ispričao je i anegdotu o tome kako je reagovao kada mu je Novak saopštio da sa Jelenom planira svadbu u Crnoj Gori, preciznije na Svetom Stefanu. "Pitam ga zašto na Svetom Stefanu, tvoja zemlja je Srbija, tvoj grad je Beograd. On meni molim - šta sam cijeli život učio, to je jedna zemlja i jedan narod. Spustio sam slušalicu i plakao pola sata - toliko o vaspitanju".

Posebno se zahvalio Dritanu Abazoviću koga je nazvao "četvrtim sinom". "Ovom čovjeku dugujem neizmjernu zahvalnost. Ja sam rekao da je on moj sin i brat. On je u stvari moj četvrti sin. To što je vratio imovinu Srpskoj pravoslavnoj crkvi, to je za ponos i diku njegovoj porodici. On je i dio moje porodice", kazao je Srđan Đoković.

Među dobitnicima nagrada su se našli proslavljeni glumac Petar Božović, spisateljica Vesna Dedić, teniser Novak Đoković, pjevač Sergej Ćetković i posthumno reditelj Jagoš Marković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC