• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskreno, Mihael je drugačiji od nesreće! Šokantne riječi Šumaherovog prijatelja: To više nije on...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jedan od rijetkih koji ima privilegiju da posjeti Mihaela Šumahera, između redova otkriva da su se stvari značajno promijenile poslije nesreće.

 Žan Tod o Mihaelu Šumaheru Izvor: Profimedia/AFP/PIERRE VERDY

Približava se deseta godišnjica od jezive nesreće koju je doživio Mihael Šumaher, ujedno i čitava decenija od kada niko u javnosti nije vidio legendarnog šampiona Formule 1. O njegovom stanju se mnogo spekuliše, svi bi željeli da čuju ekskluzivu, međutim tek rijetki prijatelji su zaista imali prilike da vide Šumija od tog jezivog dana na skijanju u Alpima 2013. godine. A i oni koji su ga vidjeli, imaju dogovor da ne pričaju o tome...

Jedan od onih koji povremeno daju informacije medijima je Žan Tod, nekadašnji šef Mihaelu Šumaheru u Ferariju, ali isto tako i porodični prijatelj koji je uz njega bio u najboljim i najtežim trenucima karijere. Sada je za francuski list "L'Ekip" u tek nekoliko riječi otkrio šta se to dešava sa čuvenim vozačem Formule 1.

"Mihael je tu, tako da mi ne nedostaje... Ali, to više onaj isti Mihael na koga smo navikli. Drugačiji je, ali o njemu divno brinu njegova supruga i djeca. Oni ga štite", kazao je sada Žan Tod koji se trudio da kao i obično ne otkriva previše detalja o svom prijatelju, inače danas 54-godišnjaku koji boravi u svojoj vili u Švajcarskoj:

"Njegov život je sada drugačiji, ali imam tu privilegiju da dijelim trenutke sa njim. Na tu temu nema ništa više da se kaže. Nažalost, to mu se desilo prije 10 godina i to više nije onaj Mihael koga smo znali iz Formule 1."

Izvor: Profimedia/AFP/PIERRE VERDY

Podsjetimo, Mihael Šumaher je sedmostruki šampion Formule 1 i jedan od najboljih sportista svih vremena, a 29. decembra 2013. godine je na skijanju u Alpima pao na glavu i udario o stijenu. Odmah je prebačen u bolnicu gdje je operisam, a zbog opasnosti u kojoj je bio - stavljen je u indukovanu komu. Prebačen je potom na kućno liječenje u Lozani gdje o njemu brine porodica.

U međuvremenu, niko od njih, kao ni od osoblja koje je angažovano oko Šumija, nije željelo da otkriva nikakve detalje o njegovom stanju, tako da se spekulisalo da je vrlo loše, čak i da praktično živi kao biljka.

"Mi nastojimo da živimo kao porodica, kako je Mihael volio i kako još uvijek voli. S njim radimo terapije i činimo sve kako bi mu bilo bolje i kako bi mu bilo ugodno. Nastavljamo sa životom, a privatno je privatno. Važno mi je da nastavi da uživa u privatnosti koliko god je to moguće. On je uvijek štitio nas, a sad mi štitimo njega", pričala je Mihaelova supruga Korina Šumaher u jednom od retkih intervjua na ovu temu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC