• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan teniser iz vrha zvao Borisa Bekera!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Da li će se Boris Beker ekspresno vratiti na ATP tur? Postoji takva mogućnost jer je za njegove usluge zainteresovan Zverev.

 Da li ce Boris Beker biti trener Sasi Zverevu Izvor: NICOLAS GOUHIER / AFP / Profimedia

Čuveni njemački teniser Boris Beker bio je trener Novaka Đokovića u važnom periodu njegove karijere od 2013. do 2016. godine, kada je srpski as osvojio šest grend slemova, a potom je imao velikih problema sa zakonom zbog kojih je "nestao" iz sporta. Ipak, po izlasku iz zatvora, Beker se vratio trenerskom poslu i angažovao ga je Holger Rune i njihova saradnja je vrlo kratko trajala zbog navodnog sukoba sa njegovom majkom, a čini se da neće dugo proći dok Nijemac ne dobije novi posao.

Kako pišu njemački mediji, Aleksander Zverev je još jedan u nizu igrača iz samog teniskog vrha koji vjeruje da bi sa bivšim Novakovim trenerom mogao da popravi igru i dođe do "njegovih visina". Posebno vjeruje da bi mogao da mu pomogne na mentalnom planu, gdje mnogi kažu da je Zverev "najtanji".

Nedavno je igrao polufinale Australijan opena, ali je stao poslije 2:0 protiv Medvedeva i tako je propustio borbu za trofej sa Janikom Sinerom, a ostaje da se vidi da li će saradnja sa Bekerom biti formalizovana u narednim danima. Ono što je problem je što Beker sa sobom osim teniskog znanja nosi i određene probleme, zbog kojih bi mogao da bude samo dio stručnog štaba, ne i trener koji je konstantno prisutan uz Zvereva.

Zbog bankrota i malverzacija sa finansijama, Beker ima zabranu ulaska u Englesku, SAD i Australiju - odnosno od četiri grend slema mogao bi da prisustvuje samo predstojećem Rolan Garosu. "Šansa je uvijek tu, uvijek je postojala. Ali ako razmišljate o dovođenju nekoga kao što je Boris, to je da osvojite velike turnire. I naravno da trener mora biti tamo na velikim turnirima", nedavno je poručio Aleksander Zverev kada je upitan o potencijalnoj saradnji sa Bekerom, jednim od sigurno najboljih tenisera u eri koja je prethodila "velikoj trojci".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC