• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Samo još da vidim mog Novaka, pa da umrem!" Baka (84) doživjela infarkt, u bolnici prvo pitala za Đokovića!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Baka Petra Besrmenji jedna je od najvećih navijačica Novaka Đokovića.

 Baka Petra navija za Novaka Đokovića Izvor: MN Press/Kurir TV/Printscreen

Novak Đoković je ovih dana u Crnoj Gori, gdje se opušta pred nastavak sezone u Indijan Velsu, a jedna baka ga zove da dođe u Srbiju! Petra Besermenji iz Sremske Mitrovice ima 84 godine i obožava najboljeg tenisera svih vremena, a sada ga je pozvala da je posjeti! 

Prije pet godina ova 84-godišnjakinja doživjela je infarkt dok je gledala meč Đokovića sa Rodžerom Federerom i ljekari su joj tada zabranili da gleda mečeve svog miljenika. Sada joj se zdravstveno stanje još više pogoršalo, ali Novaka drži blizu kreveta u kome provodi dane. 

"Provodim ove posljednje dane u krevetu, težak sam srčani bolesnik i jedva se uz ćerkinu pomoć krećem. Tu, iznad kreveta mi je ikona zaštitnika naše kuće Svetog Nikole, a odmah uz njega slika mog Noleta, koga, pored sina i ćerke, najviše na svijetu volim! On mi je kao treće dijete", rekla je baka Petra govoreći za portal Moj grad Sremska Mitrovica.

Ovo je baka Petra: 

Pogledajte

02:46
BAKA PETRA (82) ZBOG NOLETA DOŽIVELA INFARKT! Zabranjeno joj da ga gleda, ali kaže: VOLELA BIH DA MI DOĐE, DA POPIJEMO ŠAMPANJAC
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

Pred svaki meč koji Novak igra Petra se pomoli Bogu i svetom Nikoli za pobjedu, ali i za zdravlje svog ljubimca. Tako je bilo i u oktobru 2018. godine kada je gledala meč sa Federerom u polufinalu mastersa u Parizu. Novak je dobio prvi set u taj-brejku, u drugom setu je bilo 7:5 za Federera i poslije još jednog taj-brejka Đoković je prošao u finale. Ali srce bake Petre je to jedva izdržalo! Doživjela je infarkt i samo joj je sjajna intervencija ljekara spasila život. 

"Kada sam u bolničkoj sobi od ljekara čula da je moj ljubimac ipak pobijedio Federera mojoj sreći nije bilo kraja! To mi je puno značilo kao podrška za moj oporavak i ozdravljenje. Istina, ne smijem da ga dalje gledam preko TV, ali se pridržavam svog rituala i uvijek, pred svaki meč pomolim Bogu i zaštitniku naše porodice Svetom Nikoli za mog Noleta", rekla je Petra. 

Sada teško bolesna sa 84 godine, ona je bila sportistkinja u mladosti pa je tako trčala maraton i takmičila se u streljaštvu. Imala je skladan brak, rodila je dvoje djece, a sada joj je želja samo još da upozna Novaka!

"Ničeg mi nije žao, stigla sam do kraja puta, samo mi je jedna želja ostala da mog Noleta lično upoznam. Ćerka je stupila u kontakt sa fondacijom njegove supruge Jelene, o meni su pisali svi mediji, pa se nadam da je i Nole čuo da ima jedna baka koja ga željno čeka i najviše voli! Znam ja da moj Nole ima puno obaveza, ali ga molim da, ako na ljeto dođe u svoju kuću u Pavlovce na odmor, posjeti baka Petru, da joj ispuni zadnju želju. Da mogu na miru da umrem", završila je Petra Besrmenji. 

(MONDO, Moj grad SM, N.L.)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC