• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sprema se pobuna u tenisu zbog arapskog novca: Ugovor potpisan, milioni stižu, ali se ovo mnogima ne sviđa

Završni turnir za teniserke biće održan u Saudijskoj Arabiji i to se mnogim teniserkama ne dopada...

 Teniserke nisu oduševljenje idejom o održavanju Završnog turnira u Rijadu Izvor: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Saudijska Arabija nastavlja da se probija u svijetu tenisa, kako u muškom, tako i u ženskom. Stigla je zvanična potvrda da će se Završni turnir za teniserke održati u Rijadu (od 2. do 9. novembra) i da će tamo biti u naredne tri godine, tačnije do 2026. godine. Informacija je objavljena na zvaničnom sajtu WTA.

Izazvalo je ovo oprečne komentare, mnogi se bune, prije svega zbog mnogih zabrana koje žene imaju u ovom dijelu svijeta. Čak su se i neke teniserke u prošlosti bunile kada su počele da se pojavljuju informacije da bi tamo mogao da se igra Masters sa najboljim igračicama planete. Pojedinci se plaše i da bi zbog toga određene teniserke iz vrha mogle da odbiju učešće na takmičenju.

Jasno je da je novac bio glavni faktor, što je i potvrđeno u saopštenju, navodi se da će nagradni fond za teniserke 2024. godine biti 15.250.000 dolara, kao i da će se uvećavati u 2025. i 2026. godini.

"Sve ovo predstavlja uzbudljivu novu priliku za nas i za razvoj ženskog tenisa. Impresionirani smo posvećenošću koju su nam pokazali iz teniske federacije Saudijske Arabije i uvjereni smo da će organizovati događaj na vrhunskom nivou", rekao je Stiv Sajmon, predsjednik i izvršni direktor WTA.

Među onima koji su protiv ovakve odluke su Martina Navratilova i Kris Evert koje su početkom godine javno osudile to što se uopšte vode pregovori sa njima... Jasno je da će u narednih nekoliko mjeseci da se podigne još veća bura zbog ovoga. Za razliku od nekadašnjih igračica, Arina Sabalenka i Ons Žaber odigrale su egzibicioni meč u Rijadu krajem prošle godine i imale su samo riječi hvale, dok je Iga Švjontek na jednoj od konferencija upitana o tome i tada je istakla "da treba tome pristupiti sa dozom opreza".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC