• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaku Đokoviću se otvorio žrijeb! Dobio najteže rivale u Monte Karlu, a redom "nestaju" prije meča s njim!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković je bez velikih očekivanja došao u Monte Karlo, ali to bi moglo da se promijeni.

 djokovicu se otvorio zrijeb u monte karlu ispao branilac titule Izvor: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Kada je održan žrijeb za Monte Karlo svi su odmah pogledali "kostur" u kome je Novak Đoković i zaključili da je pred njim veoma težak zadatak. Ne samo zbog toga što tradicionalno lošije igra u Monte Karlu, nego i zato što je dobio vrlo ozbiljne rivale, ali se pokazalo da su predikcije o razvoju situacije na mastersu na Azurnoj obali bile potpuno pogrešne.

Prvo se povukao Karlos Alkaraz, potencijalni rival Novaka Đokovića u polufinalu Monte Karla, a sada je ispao i Andrej Rubljov koga su svi očekivali "rundu prije". Rubljov je danas odigrao očajno protiv Alekseja Popirina (6:4, 6:4) i odmah je ispao poslije svega 100 minuta tenisa u Monte Karlu, što će reći da se kostur u kome je Nole ponovo mijenja i dobija oblik koji niko nije mogao da zamisli prije koji dan. A Rubljova čeka veliki pad jer je branilac titule.

Nakon što je pobedio Safijulina, Đoković zna da igra protiv Lorenca Musetija u trećoj rundi. Ako se osveti mladom Italijanu za poraz od prošle godine u Monte Karlu i provokacije medija iz njegove zemlje, Đoković bi onda u četvrtfinalu mogao da igra protiv boljeg iz australijskog derbija Popirina i De Minora.

Ako bi otišao korak dalje, Đokovića bi u polufinalu najvjerovatnije čekao Kasper Rud, dok ne treba otpisivati ni Feliksa Ože-Alijasima koji je konačno počeo da se budi. S druge strane žrijeba su Zverev, Medvedev, Siner...

Podsjetimo, Novak Đoković je dva puta u karijeri osvajao Monte Karlo, posljednji put još 2015. godine. Interesantno je da je to masters koji mu "najmanje leži", odnosno samo je na njemu dva puta bio šampion. Ako bi uspio poslije devet godina da podigne pehar, na svim turnirima bi makar tri puta bio šampion što je nestvarno.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:19
Novak Djoković
Izvor: Eurosport/screenshot
Izvor: Eurosport/screenshot

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC