• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brodolom Crne Gore, anonimusi ih razbili: Za Svjetsko prvenstvo im treba čudo, a mislili su lako će!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crna Gora po svemu sudeći neće vidjeti Svjetsko prvenstvo u rukometu, iako im je žrijeb bio i te kako naklonjen! Italija bi tek drugi put u istoriji mogla na Mundijal.

 Rukometaši Italije u baražu pobijedili Crnu Goru 32:26 Izvor: Profimedia/IMAGO

Ne prestaju iznenađenje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u rukometu 2025. godine! Djelovalo je da je Crnu Goru poslužio žrijeb kada su dobili Italiju na putu ka Mundijalu, ali ova selekcija ih je u prvom meču savladala 32:26 (16:15) i tako ih dovela na korak od ispadanja!

Nevjerovatni Umberto Bonco vodio je Italijane do pobjede sa 13 golova, Andrea Parizini je dodao pet pogodaka, a Marko Mennon je imao četiri. Kod Crne Gore najbolji je bio Nebojša Simić sa 13 odbrana, a u polju je Vasilije Kaluđerović dao sedam, a Branko Vujović i Vuko Borozan po četiri gola.

U srijedu je Srbija uspjela da ostane u igri pošto je izgubila od Španije na gostovanju 32:28, a Grčka je iznenadila Holandiju 31:27. U duelu Rumunije i Češke odlučio je jedan gol (31:30), dok su Farska Ostrva i island ubjedljivim pobjedama nad Makedonijom i Estonijom došli praktično na korak od plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Bilo je još iznenađenja iu mečevima u četvrtak, pa je tako Slovenija na svom terenu izgubila od Švajcarske 27:26 (12:15). Preokrenula je selekcija koju Andi Šmid sada vodi sa klupe u drugom poluvremenu i ima minimalnu prednost pred revanš. Manuel Zehnder je postigao osam golova, a Leni Rubin je iao šest, dok je kod Slovenije Aleks Vlah dao pet, a Domen Novak četiri gola.

Poljaci su takođe neočekivano poraženi od Slovačke 29:28 (16:15), a heroj pobjede sa 11 golova je Juraj Brijatka. Ni 11 golova Kamila Šipžaka i sedam Jakuba Šiška nisu pomogli Poljacima. Gruzija se dobro držala i imala egal na poluvremenu, ali je na kraju Austrija pobijedila 27:25 (12:12). Mađari su rutinski odradili posao protiv Litvanije, bilo je 33:26 (13:11) iu 11 golova Bencea Imrea i osam Gabora Ančina.

(MONDO, N. L.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC