• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal i zvanično ide na Olimpijske igre: Iskoristio je posebno pravilo i izbacio sunarodnika iz tima

Rafael Nadal i zvanično će biti dio Olimpijskih igara.

 Rafael Nadal ide na Olimpijske igre Izvor: Manu Reino / SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Rafael Nadal i zvanično će igrati na Olimpijskim igrama! Stigla je potvrda i on će, kao što se i očekivalo, da bude dio tima na takmičenju u Parizu. Uz njega će još reprezentaciju da predstavljaju Karlos Alkaraz, Pablo Karenjo Busta i Marsel Granoljers.

Turnir se igra na pariskoj šljaci Rolan Garosa, a dobro je poznato da je to omiljena Rafina podloga, uostalom 14 puta je podizao pehar na Otvorenom prvenstvu Francuske. Takođe, očekuje se i da će igrati i u dublu sa Alkarazom. Postoje spekulacije da će njih dvojica da učestvuju na turniru u Hamburgu uoči početka takmčenja i da će i tamo da igra sa Karlosom u igri parova kako bi se što bolje spremili za Olimpijske igre.

Nadal je iskoristio posebno pravilo za učešće na najvećem sportskom takmičenju, iako prema propozicijama nije trebalo da igra. Razlog za to je činjenica da nije igrao za nacionalni tim u Dejvis kupu i nije ispunio sve potrebne uslove da bi bio u ekipi, ali je iskoristio jedno pravilo koje mu je dozvolilo da ipak bude na takmčenju.

Zbog toga je ispao Pedro Martinez (27), teniser koji je na ATP listi ispred Rafe. On je ispao zbog Rafe, a Roberto Karbaljes Baena zbog Buste koji je iskoristio zaštićen renking. "Niko od nas neće propustiti Olimpijske igre zbog povrede, već zbog zaštićenog renkinga. Bez obzira na to što je u pitanju Rafa, neko koga svi želim oda vidimo tamo, pa i ja sam, ne vidim da je ovo fer. Kao kada bih se ja sada povrijedio i onda za četiri godine u Los Anđelesu otišao na Igre zbog tog zaštićenog renkinga", rekao je Martinez.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC