• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Izgubio sam osmijeh": Siner pobijedio Đokovića, pa otvorio dušu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Janik Siner je najbolji na svijetu, ali mjesecima izlazi na teren bez osmijeha.

 Janik Siner o doping skandalu Izvor: Xu Yanan / Xinhua News / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đokovićporažen je u finalu turnira u Šangaju od Janika Sinera, a mladi Italijan bio je pun lijepih riječi o rivalu iz Srbije. Govorio je o Novaku kao da ga i on smatra teniskim idolom - poput Flavija Kobolija ili Jakuba Menšika - ali je na konferenciji poslije meča bio daleko ozbiljniji. Tada je pomenuo doping aferu koja ga prati već mjesecima.

Zbog dva pozitivna testa na doping, odnosno zabranjenu supstancu klostebol, Janik Siner optužen je za varanje. Italijan je igrao kada je trebalo da bude suspendovan, kasnije je zbog skandala otpustio dvojicu svojih trenera, a nije mu bilo nimalo lako da se izbori sa pritiscima koji su se pojavili sa raznih strana.

"Znam da je ova godina bila veoma, veoma teška za mene zbog drugih okolnosti. U nekim trenucima sam izgubio osmijeh jer sam imao problema van terena i oni su mi još uvijek u mislima", rekao je nakon pobjede nad Đokovićem italijanski teniser Janik Siner.

Siner se osvrnuo na doping skandal u kojem se našao od Indijan Velsa održanog u martu ove godine. Iako ga je Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) u avgustu oslobodila bilo kakvog krivičnog djela u ovom slučaju, Svjetska antidoping agencija (WADA) je iznijela stvar pred Sud za sportsku arbitražu (CAS), tražeći suspenziju.

"Dakle, nikada nije lako igrati u ovakvim okolnostima u kojima sam ja", dodao je Siner i objasnio kako reaguje na situaciju: "Tako da sam samo pokušao da uživam na terenu na najbolji mogući način. I, očigledno, uspjeh je nešto veliko, i onda je lijepo reći hvala svim ljudima koji svakodnevno rade sa mnom, koji me vjerovatno poznaju više od svih drugih ljudi. Samo pokušavam da ostanem veoma miran i da ne pravim probleme ako promašiš udarce ili ponekad ne budem imao sreće. Znate, samo pokušavam da nastavim sa najboljom energijom koju imam tog dana. Svaki dan je malo drugačiji, tako da sam srećan kako se nosim sa situacijama na terenu."

Janik Siner je odigrao najbolju sezonu u karijeri, iako mu je fokus bio promijenjen zbog doping afere koja ga prati već mjesecima. Na početku kalendarske godine osvojio je Australijan open, zatim i Roterdam, igrao je polufinale Indijan Velsa, zatim osvojio Majami, pa igrao polufinale Monte Karla prije nego što je u Madridu predao četvrtfinalni meč.

Zbog povrede se povukao sa turnira u Rimu, zatim je igrao polufinale Rolan Garosa, osvojio Hale, ispao u četvrtfinalu Vimbldona, propustio Olimpijske igre i izgubio četvrtfinale Montreala. Osvojio je Sinsinati i US open, igrao finale Pekinga i osvojio Šangaj, pa je jasno kako je na prvom mjestu ATP liste. Tokom čitavog dosadašnjeg dijela sezone izgubio je samo pet mečeva - tri od Karlosa Alkaraza, jedan od Stefanosa Cicipasa i jedan od Andreja Rubljova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC