• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARIZ: Jelena teško protiv prijateljice

Jelena Janković je izborila plasman u četvrtfinale turnira u Parizu, pobijedivši u drugom kolu Kineskinju Li Na rezultatom 2:1 (6:0, 3:6, 6:2).

 PARIZ: Jelena teško protiv prijateljice Izvor: MONDO

Džej Džej je maestralno započela meč i zahvaljujući svojoj prepoznatljivoj agresivnoj igri prvi set dobila je sa maksimalnih 6:0. Ipak, u nastavku je Kineskinja pojačala tempo. Iskoristila je pad u igri svoje protivnice, brzo napravila brejk, a onda i poravnala rezultat u setovima.

Konačno, srpska teniserka, koja je u Parizu imenovana za drugog nosioca, ponovo je preuzela konce igre, nametnula svoj ritam, i kao i u prvom setu dominirala na terenu.

"Poslije dobrog početka došlo je do pada u mojoj igri, što je Li Na vješto iskoristila. Ona snažno udara lopticu, šalje duboke lopte i veoma je teško suprotstaviti joj se kada tako igra. Imala sam veoma loš procenat prvog servisa u drugom setu, što je doprinijelo lošijoj igri, ali sam ipak u trećem setu ponovo pronašla način da preuzmem kontrolu i na kraju pobijedim", izjavila je Jankovićeva poslije pobede, dodavši da je uvijek teško igrati protiv dobre prijateljice.

Reprezentativka Srbije, koja je prethodnog vikenda briljirala na mečevima Fed kupa protiv Japana u Beogradu, za ulazak u polufinale WTA turnira u Parizu, boriće se sa domaćom takmičarkom Aliz Korne. Francuskinja, koja je peta "kosturašica", eliminisala je u drugoj rundi takmičenja Danijelu Hantuhovu iz Slovačke, rezultatom 1:6, 6:4, 6:2.

Devetnaestogodišnja Korne i Džej Džej do sada su odigrale dva meča, a srpska teniserka oba puta je odnijela pobjedu. Jelena je najprije slavila na US openu, 2007. godine (4:6, 6:2, 6:3), a zatim je bila bolja od 13. sa WTA liste i u finalu turnira u Rimu prošle sezone - 6:2, 6:2.

Turnir u Parizu igra se za ukupni nagradni fond od 700.000 dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC