• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj za Džumhura na početku Rolan Garosa

Autor mondo.ba

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je na startu drugog grend slema sezone, Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu.

Bolji od sarajevskog tenisera za nešto više od tri sata igre bio je Francuz Antonio Hoang u četiri seta - 3:1 (6:4, 0:6, 7:6, 6:3).

Damir je već na startu izgubio gem na svoj servis, ali je u četvrtom gemu vratio "brejk", pa se do devetog održavao egal, a tada je sarajevski teniser ponovo izgubio servis i to bez izgubljenog poena, što je Francuz već u narednom pretvorio u vođstvo od 1:0 u setovima (6:4).

Uzvratio je Džumhur, koji je 57. igrač na ATP listi, u drugom setu i pomeo Francuza za samo pola sata ekspresno stigao do izjednačenja - 1:1 (6:0).

Treći set bio je revija brejkova, po tri na obje strane, pa je odluka morala da padne u taj-brejku, gdje je prisebniji bio Hoang i ponovo stekao set prednosti - 7:6 (7:5).

Poslije velike borbe u četvrtom setu u kojem su obojica tenisera ljubomorno čuvala servise, prvi je poklekao Džumhur u osmom gemu, što je francuski igrač, koji je dobio specijalnu pozivnicu za nastup u Parizu, pretvorio u pobjedu iskoristivši treću meč-loptu - 6:3.

Džumhur je tako upisao prvi poraz u karijeri od 23-godišnjeg Francuza, koji je na ATP listi rangiran na 147. mjestu.

Hoang će u drugom kolu francuskog grend slema igrati protiv boljeg iz duela između Španca Fernanda Verdaska (23, ATP) i Britanca Danijela Evansa.

Najbolji plasman na Rolan Garosu, Damir je zabilježio 2015. godine kada je poražen u trećem kolu od Švajcarca Rodžera Federera.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC