• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučka regija napokon dobila svoju "rukometnu kuću"

Autor mondo.ba

Rukometni savez regije Banjaluka od ponedjeljka zvanično počinje sa radom.

 Rukometni savez regije Banjaluka počeo s radom Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Ovo je potvrđeno rješenjem Osnovnog suda u Banjaluci, kojim je odobren upis u jedinstveni registar udruženja građana kod ovog suda.

Na ovaj način stavljena je tačka na dugogodišnju agoniju kroz koju prolazi rukomet na ovoj regiji, prouzrokovanu netransparentnim i neaktivnim radom rukovodstva prethodnog Saveza.

Možda će vas zanimati

Za predsjednika novoosnovanog saveza izabran je Darko Savić, funkciju potpredsjednika obavljaće Nikola Stepanović, dok će Skupštinom predsjedavati Jovan Babić.

Osim predsjednika i potpredsjednika, članovi Upravnog odbora su i Vladimir Branković, Dean Knežević, Mile Šljivić, Vladimir Lazić i Marko Miljević.

"Ciljevi Saveza su razvoj i omasovljenje rukometa i rukometnih klubova na prostoru regije Banjaluka i u Republici Srpskoj, zastupanje interesa rukometnih klubova iz regije pred Rukometnim savezom Republike Srpske, Rukometnim savezom Bosne i Hercegovine i drugim institucijama Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, kao i međunarodnim institucijama. Takođe, cilj Saveza je i organizacija rukometnih takmičenja i obezbjeđenje uslova za rad rukometnih selekcija regije, Republike Srpske i prezentovanje rukometnog sporta u zemlji i inostranstvu, te afirmacija rukometa u školskim sredinama i unapređenje, odnosno razvoj stručnog trenerskog i sudijskog rada", navedeno je u saopštenju Rukometnog saveza regije Banjaluka, koje je potpisao predsjednik Darko Savić.

U saopštenju se dodaje da će zbog ostvarivanja ciljeva, Savez okupljati članove u cilju obučavanja i organizovanog bavljenja sportom.

"Štitiće interese svojih članova pred drugim institucijama, brinuti o zdravstvenoj zaštiti članova, organizovati interna takmičenja svojih članova i u skladu sa mogućnostima uključiti se u takmičenja koja organizuju drugi", saopšteno je iz Saveza, čiji su članovi RK Borac m:tel Banjaluka, ŽRK Borac Banjaluka, ORK Kozara Gradiška, RK Kaluđer Banjaluka, ORK Borac Banjaluka, RK Sloga Prnjavor, RK Srbac, ŽRK Srbac i Udruženje rukometnih sudija regije Banjaluka.

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Micko

Savic je u zenskom BH rukometu napravio pravu pricu. Napokon neko pozitivan i dok je tako iskrena podrska i cestitke!

Rukometni gledaoc

Darko Savić, idealna osoba za takvo mjesto. Pošten, vrijedan, pametan. Treba ga iskoristiti i u BH savezu.

Žeks

@Rukometni gledaoc Samo da ga ne potroše ovi vukovi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC