• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak "gori" od želje: "Broj 1" nije štedio ni Džumhura, ni sudiju, ni sebe na startu US opena!

Autor Nikola Janković

"Ajde, je*oteeeee...", prodrao se u jednom trenutku, ljut na sebe zbog neiznuđene greške. "Brate mili....", navoljno je klimao glavom, dok je birao loptice za sljedeći servis. Rezultat je u tom trenutku iznosio 6:1, 6:4, 4:1...

 Novak "gori" od želje: "Broj 1" nije štedio ni Džumhura, ni sudiju, ni sebe na startu US opena! Izvor: Tanjug, Frank Franklin/AP

Kao što je u vimbldonskim finalima sa Rodžerom Federerom naučio da čuje: "Novače, Novače" u trenucima kada cijeli stadion ovacijama pozdravlja rivala, (1) Novak Đoković naučio je i da su pobjede i titule jedini ispravan odgovor na tradicionalan "hejt" kojim ga dočekuju u Londonu i Njujorku.

Sinoć je zabilježio 27. u nizu, od kada je u novembru 2019. doživio posljednji poraz na ATP turu.

Možda će vas zanimati

Izvor: Tanjug, Frank Franklin/AP

Tamo gdje je stao u subotu uveče osvajanjem 35. masters titule još jednom pobjedom nad Milošem Raonićem, svega 48 sati kasnije nastavio je samouvjereno prema 18. gren slem tituli impresivnim izdanjem u duelu sa Damirom Džumhurom

Njihov duel u 1. kolu US opena trajao je sat i 58 minuta - 6:1, 6:4, 6:1.

To što u prijatelju iz Sarajeva nije dobio dostojnog rivala ni u drugom međusobnom duelu, poslije onih 6:1, 6:2 za 57 minuta prošle godine u Dohi, nije ni usporilo reakcije, ni otupjelo emocije svjetskog "Broja 1".

Naprotiv!

Izvor: Tanjug, Frank Franklin/AP

Đoković će se u drugom kolu, otprilike za 48 sati, sastati sa Kajlom Edmundom, koji je loše počeo, pa "okrenuo" meč sa Aleksanderom Bublikom iz Kazahstana - 2:6, 7:5, 7:5, 6:0. Protiv Britanca sa 44. pozicije na ATP listi, Srbin ima skor 5-1. Potom, od rivala bi mogao da dobije najboljeg iz grupe (28) Jan-Lenard Štruf, Pedro Martinez, Žoao Souza i Majkl Mo.

Perfekcionista po rođenju, Beograđanin je žestoko kritikovao sebe za neiznuđene greške i u trenucima kada su svi, pa i Džumhur, jedva čekali da meč bude završen.

Na prvoj etapi maratonske trke ka trećoj tituli na "Flašing medouzu", jedan od najvećih tenisera svih vremena nije poštedio ni sudiju u stolici, od kog je u jednom trenutku zahtijevao objašnjenje njegove interpretacije pravila.

Naime, sudija je prilikom Đokovićevih servisa aktivirao štopericu prije nego što bi srpski as i prišao po peškir, da obriše znoj, nakon čega se tradicionalno okrene prema dječaku ili djevojčici sa lopticama. Kada je primijetio da mu za uobičajenu pripremu ostaje znatno manje vremena, odnosno da 25 sekundi "proleti" brže nego inače, Srbin je pokrenuo raspravu i bio uporan dok nije dobio odgovor.

Zanimalo ga je kako i zašto se to promijenilo, u odnosu na Sinsinati masters koji je održan na istom mjestu prošle nedjelje, po istim pravilima i uz prisustvo istih sudija...

Izvor: Tanjug, Frank Franklin/AP

Poslije toga - zaigrao je još bolje!

Kada se bude istuširao, istegao i pojavio pred novinarima na "press" konferenciji, "Broj 1" će možda biti zamoljen da prokomentariše izjavu Matsa Vilandera, koji je u redovnoj rubrici na televiziji "Eurosport" najavio njegov otvoren sukob sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom - ali van terena.

Otprilike u isto vrijeme kada i Đoković, posao u 1. kolu prvog post-pandemijskog "mejdžora" obavio je (26) Filip Krajinović. On je za dva sata i 18 minuta igre eliminisao Mikaela Imera iz Švedske rezultatom 6:2, 7:6 (7:3), 6:3.

Prije toga, (18) Dušan Lajović nastavio je seriju poraza i drugu godinu zaredom završio takmičenje u Njujorku već na startu.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC