• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Argentinac ''pecnuo'' Novaka i Rodžera: Rafa je Rafa, on zna da postane bolji

Autor Dušan Ninković

A nikada u karijeri nije pobedio Srbina i Švajcarca.

 Dijego-Svarcman-Rodzer-Federer-Rafael-Nadal-Novak-Djokovic-ko-je-najbolji-velika-trojka-tenis Izvor: MICHEL EULER/AP, Tanjug/AP/Michel Euler

Završio je učešće u Parizu, ali je još jednom pokazao da na šljaci nema mnogo boljih od njega. Kada bi se cele sezone igralo samo na ovoj podlozi, Dijego Švarcman bi bio sam vrh svetskog tenisa.

Eliminisao je Dominika Tima, ispao od Rafaela Nadala, a zatim pričao o trojici najboljih tenisera u istoriji ovog sporta. Protiv koga je najteže?

Možda će vas zanimati

Naravno, to znamo sve ljude. Federer, Nadal ili Đoković, pitali su novinari argentinskog tenisera?

''Nemam odgovor. Fascinira me koliko su njih trojica različiti na terenu i van njega. Rafael je levoruk, Rodžer je neverovatno agresivan, Novak proklizava kao niko nikada. Meni je najbolja stvar što imam priliku da igram protiv njih'', rekao je Švarcman i dodao:

''Ipak, Rafa je Rafa. Najveći kvalitet mu je to što zna kako da napreduje. Nakon poraza u Rimu, odmah je otišao da trenira. Znao je šta mora da popravi i to je uradio.''

Argentinski teniser je u Rimu bio bolji od Nadala, ali u polufinalu turnira u Parizu nije imao snage za snažan otpor.

''Potpuno je drugačije na tri dobijena seta. Na gren slem turnirima moraš tri, četiri ili pet sati igrati najbolje što možeš protiv Nadala, Federera ili Đokovića. Fizički je strašno teško, mentalno je strašno teško. Osećao sam se odlično, ali nisam mogao da držim nivo toliko dugo'', zaključio je Argentinac.

Švarcman je u karijeri četiri puta igrao protiv Rodžera Federera i nikada ga nije pobedio, dok protiv Novaka Đokovića nema nijednu pobedu u pet odigranih mečeva. Sa Rafaelom Nadalom se sastao 11 puta i pobedio je samo jednom, na nedavnom Mastersu u Rimu.

Dijego Švarcman je pre Rolan garosa bio 14. teniser sveta, ali mu je polufinale obezbedilo skok od čak šest pozicija. Tako će se na narednoj ATP listi Argentinac naći na najboljem plasmanu u karijeri, kao osmi teniser sveta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC