• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako su Španci dočekali Nadalovo finale: Naslovnica sa 99 "žrtava", istorijsku 100. traži protiv Novaka Đokovića!

Autor Nebojša Marković

Protiv jedinog čoveka koji ga je savladao 3:0 na šljaci.

 Rafael-Nadal-99-pobeda-Rolan-Garos-naslovna-strana-Marka-finale-Novak-Djokovic. Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill, Twitter/Marca

Finale Rolan Garosa garantuje spektakl! Igraju prvi i drugi teniser sveta, 12-struki osvajač turnira protiv jedinog čovek koji može da ga savlada na tom terenu.

Možda će vas zanimati

Rafael Nadal će u nedelju braniti trofej protiv Novaka Đokovića, a španski mediji su njegov ulazak u finale dočekali specijalnom naslovnom stranom.

Ponovo je sjajan posao napravila "Marka", pošto je španski list na naslovnoj strani za subotu sve posvetila svom "biku" sa Majorke!

Na naslovnoj strani se nalazi Nadal ispod velikog broja 99, pošto je baš juče upisao 99. pobedu u 101. meču na Rolan Garosu. Trinaesti trofej na tom grend slemu Španac će pokušati da podigne nakon 100. pobede.

Takođe, na naslovnici se nalaze i imena i rezultati svih 99 pobeda koje je Nadal ostvario na pariskom grend slemu, što je ozbiljan poduhvat uklopiti na samo jednu stranu.

Ipak, da ostvari 100. pobedu, Nadal će naspram sebe imati najtežeg mogućeg protivnika - Novaka Đokovića.

Izvor: Marka/Screnshot

Srbin je najbolji teniser sveta i niko ga nije savladao 332 dana, još od 14. novembra 2019. godine i turnira u Londonu. Od tada je Đoković pobedio svakoga sa kim je odigrao ceo meč, a u Pariz je stigao i posle osvojenog Mastersa u Rimu.

Nadal je na Rolan Garosu ostvario 99 pobeda i samo dva poraza - 2009. je izgubio od Robina Soderlinga, dok je 2015. bolji bio baš Đoković. Ujedno, Srbin je i jedini čovek koji je Nadala na Rolan Garosu savladao maksimalnim rezultatom 3:0.

Nadal je favorit i želi da osvoji 20. grend slem u karijeri, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom na večnoj listi, dok ih Đoković trenutno ima 17.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC