• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Maksimalno ozbiljno na ''fenjeraša''

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Nakon tri mjeseca pauze, nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine. U prvom proljećnom kolu fudbaleri banjalučkog Borca ugostiće posljednjeplasiranu ekipu prvenstva, Mladost iz Velike Obarske (subota, 17:30 časova).

 BORAC: Maksimalno ozbiljno na ''fenjeraša'' Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rijetko koja ekipa u Bosni i Hercegovini može se pohvaliti da u duelima sa banjalučkim Borcem ima pozitivan skor. Jedna od njih je Mladost iz Velike Obarske, "fenjeraš" Premijer lige BiH, protiv kojih će banjalučki crveno-plavi u subotu od 17:30 časova otvoriti drugi dio sezone u bh. eliti.

Semberski sastav u prvom dijelu sezone slavio je u Bijeljini 2:0, a prošle godine je, na iznenađenje mnogih, trijumfalno napustio Gradski stadion u Banjaluci (1:0). Jedinu pobjedu Borac je protiv Mladosti ostvario u njihovom prvom međusobnom susretu, kada je u gostima, nakon velikog preokreta i 0:2 stigao do 3:2.

Iako zauzima posljednju poziciju na tabeli, Mladost je tokom zimskog prelaznog roka dovela desetak izuzetno kvalitetnih igrača u namjeri da izbori opstanak u društvu najboljih. Istina, napustilo ih je isto toliko fudbalera, ali u Velikoj Obarskoj nadaju se da će pojačanja donijeti potreban kvalitet, kako bi i naredne sezone igrali u bh. eliti.

Razlog je to da trener Borca Vinko Marinović upozorava da duel sa autsajderom na papiru neće biti nimalo lak.

ULAZNICE

Uprava banjalučkog premijerligaša odlučila je da koriguje cijene ulaznica za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH. Tako će ulaznice za istočnu tribinu Gradskog stadiona koštati 2 KM, zapad je 4 KM, dok je ulaz na sjevernu tribinu slobodan.

 "Protiv Mladosti očekujem da svi igrači pruže svoj maksimum. Radi se o ekipi koja se u zimskom prelaznom roku znatno pojačala. Svakako da to nije ista ekipa kao prošle godine, s obzirom da sada imaju mnogo kvalitetnih igrača koji su nastupali u Srbiji i inostranstvu. Bez obzira na sve, smatram da će moji momci sutra dati sve od sebe kako bi došli do tri boda, koji bi nam mnogo značili za nastavak prvenstva", rekao je Marinović, koji će protiv Mladosti biti lišen usluga Vladana Grujića (tri žuta kartona), Miloša Žeravice (isključenje, dva meča suspenzije) i Petra Ilića, koji je povrijeđen u posljednjoj provjeri protiv Liješća (5:0).

Mladost je tradicionalno neugodan protivnik Banjalučanima.

"Tim iz Velike Obarske ima mnogo igrača koji jednim potezom mogu da odluče susret. Ipak, naša prednost može biti to što nam je ekipe duže vremena zajedno. Smatram da maksimalnom angažovanošću možemo ostvariti povoljan rezultat".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Kormilar Banjalučana nada se da će mladi igrači koji zamijene nedostupne Grujića i Žeravicu iskoristiti šansu.

POJAČANJA

Borac u skoro identičnom sastavu kao jesenas dočekuje drugi dio prvenstva. Od bitnijih igrača jedino je Mladen Žižović prešao u bijeljinski Radnik, dok su od novajlija stigli osamnaestogodišnjaci Ajdin Redžić (Rudar Prijedor), Elvir Koljić (Krupa, Krupa na Vrbasu) i Nikola Dujaković (omladinski pogon). U renoviranoj Trofejnoj sali Gradskog stadiona oni su danas predstavljeni novinarima, gdje su naglasili da će dati sve od sebe da na otvaranju drugog dijela prvenstva ostvare trijumf protiv Mladosti.

"Želio bih da se zahvalim šefu stručnog štaba i ljudima iz uprave na ukazanoj šansi. Nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje. Vjerujem da uz maksimalan pristup tokom svih 90 minuta i podršku naših navijača možemo doći do željenog rezultata, a to je svakako pobjeda", istakao je mladi Dujaković.

"Znatno smo podmladili ekipu. Očekujem od ovih mladih momaka da u subotu daju svoj maksimum i iskoriste svoju priliku. I ubuduće sve više šanse pružaćemo mlađim igračima, pogotovo iz naše omladinske škole. Svakako da će nam nedostajati iskusni igrači, ali imam maksimalno povjerenje u ove momke i vjerujem da će ih i publika podržati, kako bi im dala dodatni vjetar u leđa. Mladost ima i svoje prednosti i očekujem da to oni sutra pokažu na terenu", naglasio je Marinović.

Na pitanje novinara koji su dometi Borca u proljećnom dijelu prvenstva, Marinović kaže:

"Idemo od utakmice do utakmice. Velike nade polažemo u kup takmičenje, jer Kup BiH vidimo kao mjesto u kojem možemo tražiti izlazak u Evropu. U prvenstvu ćemo pokušati da se držimo u gornjem dijelu tabele. Biće veoma teško. Ekipe ispred nas su se ozbiljno pojačale, ali očekujem da do kraja zadržimo bar ovu poziciju na kojoj smo sada. Imamo mnogo mladih igrača, moguće su i oscilacije u igri, ali sada nam je najvažnije da stvorimo bazu igrača na koje će Borac moći da računa u narednim sezonama".

Borac je prvi dio sezone okončao na šestom mjestu sa 27 bodova, dok je Mladost sakupila svega devet. Duel 16. kola Premijer lige BiH počinje u 17 časova i 30 minuta, a pravdu će djeliti Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

Izvor: MONDO/Ilustracija PAROVI 16. KOLA PREMIJER LIGE BiH

Subota, 28. februar
Drina - Velež,
Zvijezda Gradačac - Sarajevo (14:30 časova),
Sloboda - Travnik (14:30),
Vitez - Čelik (14:30),
Zrinjski - Slavija (14:30),
Radnik - Široki Brijeg (14:30),
Borac - Mladost (17:30).

Nedjelja, 1. mart
Željezničar - Olimpik (14:30).

TABELA: Široki Brijeg 34, Sarajevo 32, Zrinjski 31, Željezničar 30, Olimpik 28, Borac 27, Velež 23, Slavija 19, Travnik 15, Čelik 14, Vitez 14, Drina 14, Zvijezda 13, Sloboda 12, Radnik 10, Mladost 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC