• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ćurčić ima ključ za uspeh srpske reprezentacije"

Autor mondo.rs

Tvrdi Filip Kostić, a Adem Ljajić kritičarima poručuje da su "nebitni likovi", koji "iz ličnih interesa" prijačju da je Poljska igrala sa pola snage.

  Fudbalsku reprezentaciju Srbije od okupljanja za prijateljske utakmice sa Poljskom i Estonijom "drma" novi problem - optužbe pojedinih fudbalera koji nisu pozvani za martovske duele na račun selektora Radovana Ćurčića.

Svoje nezadovoljstvo javno su izneli Dušan Tadić, Nemanja Gudelj i Duško Tošić, dok su neki reprezentativci stali u odbranu selektora.

Među njima je Filip Kostić, koji Ćurčića smatra "stručnjakom koji zna šta radi".

"Ne znam kakvu priču čujete, ali meni odgovara i sviđa mi se saradnja sa takvim stručnjakom. Ćurčić ima ključ za uspeh ove reprezentacije", rekao je Kostić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

 Fudbaler Štutgarta ocenio je da Srbija nije zaslužila da izgubi od Poljske (0:1), ali i da će, ako ponovi igru iz tog duela, pobediti Estoniju u predstojećoj prijateljskoj utakmici (utorak).

"Odnos protiv Poljske je recept, a ovoj reprezentaciji nedostaje samo rezultat. Doći će i to, potrebno je malo strpljenja. Odlična je atmosfera u ekipi. Potrebna nam je samo jedna pobeda za potpun utisak. Stariji igrači su odlično prihvatili nas mlađe, pomogli su nam, pružili podršku", rekao je Kostić.

Adem Ljajić, takođe, smatrada su "orlovi" odigrali dobru utakmici protiv Poljske, ali da je nedostajao samo gol za potpuni utisak.

"Mislim da smo bili bolji rival, odigrali smo jako dobru utakmicu, stvorili mnogo šansi, ali nedostajao je samo gol. Oni su poveli iz prvog šuta, bez prave šanse. Dominirali smo tokom većeg dela meča, kontrolisali dešavanja na terenu, lopta je dobro cirkulisala, ali samo je nedostajao gol za potpuni utisak. Ostaje žal što nismo postigli bolji rezultat, jer se uvek gleda samo ishod, ali zadovoljni smo zbog činjenice da smo dobro odigrali, a na kraju će doći i gol i bolji rezultat", rekao je Ljajić.

Ljajić je dodao da je zadovoljan svojom igrom, ali i da su golmani Poljske u sredu imali dobar dan.

"Zadovoljan sam kako sam odigrao, ali više volim da govorim o timu. Takođe, zadovoljan sam i kako je ekipa delovala i to je bitnije nego kako su odigrali pojedinci. U pripremi utakmice selektor je tražio da probamo da završavamo akciju udarcem na gol i tako ugrozimo rivala, pošto smo na prethodnim igrali dobro, ali nismo završavali akcije, već pokušavali kratkim pasovima, što je greška. Mislim da je to bio dobar savet, jer neće ni golmani imati uvek ovako dobar dan kao što su ga imali Fabijanski i Ščešnji".

Golman Vladimir Stojković nedavno je istakao da su razlozi zbog kojih izostaju bolji rezultati "psihološke prirode", a Ljajić je naveo da je siguran da će doći golovi, ako ekipa u svakoj utakmici bude igrala kao protiv Poljske.

Fudbaler Intera kaže da ga ne dotiču komentari pojedinih domaćih medija da je Poljska protiv Srbije igrala "sa pola snage".

"To je, što bi se reklo... Kod nas ljudi gledaju na sve te stvari drugačije. Svašta se priča, svašta se piše. Ja ne bih da ulazim u to, stvarno me ne zanima. Iskreno me ne dotiče, za mene su to nebitne stvari, a s druge strane i nebitni likovi koji to pričaju, verovatno, iz nekog ličnog interesa... Igrali smo protiv sjajne reprezentacije koja se plasirala na Evropsko prvenstvo, a u kvalifikacijama je pobedila i Nemačku. Poljska je protiv nas izašla u najjačem sastavu, a onda čujete besmislene komentare. Oni su ušli u meč da pobede kao i mi, nadigrali smo ih, ali smo izgubili. To je fudbal, idemo dalje", rekao je Ljajić.

Upitan da li ambijent oko reprezentacije kvare priče o smeni selektora Radovana Ćurčića, Ljajić je rekao da svako ima pravo da kaže šta misli.

"Ne bih ulazio u detalje, mi dobro radimo, iz utakmice u utakmicu stvari su bolje, atmosfera među nama je odlična. Jeste, desila se ta Češka (1:4), ali može da se desi svakome. Ako nastavimo da igramo kao protiv Poljske, mislim da svakoj selekciji možemo da napravimo problem. Sve zavisi samo od nas, treba da se koncentrišemo na našu igru i uveren sam da neće biti problema kada su u pitanju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo", rekao je Ljajić.

Reprezentacija Srbije je nastavila da trenira u Poznanju, a u subotu putuje u Talin, gde će u utorak od 18 časova igrati protiv Estonije prijateljsku utakmicu. Zbog povrede tetive u petak nije trenirao Filip Mladenović, dok je Nikola Maksimović propustio trening zbog temperature.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC