• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Džumhur na startu protiv Amerikanca

Autor mondo.ba

Najbolje rangirani teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur će se u prvom kolu ovogodišnjeg Vimbldona sastati sa Amerikancem Denisom Kudlom.

  U slučaju da Džumhur, koji je trenutno 90. na ATP listi eliminiše 66. igrača svijeta, u drugom kolu bi igrao sa pobjednikom meča između Filipa Kolšrajbera i Pjer - Hjuza Herberta.

"Sa jedne strane, zadovoljan što sam izbjegao nosioca, što je bitno na gren slemovima. S druge strane, dobio sam igrača koji je, naravno, po mjeri, ali koji najbolje partije pruža na travi. Prošle godine je igrao četvrto kolo Vimbldona, tako da bilježi dobre rezultate na ovoj podlozi. Naravno, biće težak meč, ali sigurno je igrač sa kojim mogu da igram i da očekujem pobjedu. On nije igrač koji razbija, ali je definitivno igrač koji na ovoj podlozi može da izdrži mnogo udaraca. Dobro se kreće i ima nezgodne udarce na travi. Bez obzira na to, ja sam spreman, imao sam dobre pripreme, tako da možemo očekivati dobar rezultat protiv Kudle. Vjerovatno će i on biti pod pritiskom, s obzirom na to da brani 180 bodova sa Vimbldona, ali se nadam da ću uspjeti da odigram dobar meč", rekao je Džumhur, a prenose sarajevski mediji.



Prvi reket svijeta Novak Đoković na početku svog puta ka odbrani trofeja osvojenog prošle godine igraće protiv domaćeg tenisera Džejmsa Vorda.

Vimbldon ove godine počinje 27. juna, a završava 10. jula.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC