• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se pravi najpopularnija salata na svetu

Da li znate da Cezar salata nema veze sa Cezarom?

Cezar salatu, jedan od najpopularnijih obroka u restoranima današnjice, izumeo je Italijan Cezar Kardini, 1924. godine.

Priča kaže da Kardini, vlasnik jednog restorana u Los Anđelesu, nije imao bog zna šta od namirnica u restoranu, kada je tu svratila grupa njegovih prijatelja. Kako nije želeo da ih ostavi gladne, napravio je obrok od onoga što je imao – zelene salate, belog luka, krutona, parmezana, maslinovog ulja, jaja i vorčester sosa.

Legenda dalje kaže kako su prijatelji bili prezadovoljni tom kombinacijom i tako je rođena restoranska senzacija.

Pošto nijedna prava priča ne može proći bez kontroverzi, ni ova nije imuna.

Šuška se, naime, da obrok nije spremio niti osmislio Kardini, već neko od njegovih zaposlenih, ili čak njegov brat Aleks, piše "Asocijacija Autentičnih Hedonista".

Bilo kako bilo, salata nosi Cezarovo ime, a 90 godina od premijere na svetskoj gastronomskoj sceni, ova salata je popularnija no ikad. 

Da li je i vi volite? Pišite nam u komentarima.

RECEPT:

Zelenu salatu, oko 500 gr, dobro operite. Obarite 300 grama pilećeg belog mesa, iseckajte 300 gr grilovane slanine.

Sve pomešajte i dodajte 300 gr parmezana, kockice prepečenog tosta i pet barenih jaja.

Dresing napravite od pet kašika majoneza, dve kašike pavlake (može i jogurt), kašike senfa, soka od jednog limuna, malo soli i bibera.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop