• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko spasilac na oproštaju od Rome!

Autor mondo.ba

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko je u sudijskoj nadoknadi zaostale utakmice trećeg kola Serije A pogodio za remi Rome protiv Sampdrorije u Đenovi - 1:1 (1:0).

Nastavljena je "crna serija" Rimljana i u petom uzastopnom meču u italijanskoj Seriji A!

Ni u novom susretu u 2018. godini, koji je trebao biti odigran u trećem kolu, ali je otkazan zbog nevremena, izabranici Euzebija Di Frančeska nisu stigli do pobjede! Ali su ipak, srećni napustili đenovski "Luiđi Feraris"!

Roma je naime plesala na ivici poraza na "Marasiju" u Đenovi protiv Sampdorije i to golom iz penala koji je "skrivio" srpski defanzivac Aleksandar Kolarov, ali je u prvom minutu sudijske nadoknade Edin Džeko spasio bod gostima iz Rima - 1:1!

Đenovljani, koji u posljednje vrijeme igraju po sistemu "toplo-hladno", poveli su u finišu prvog dijela nakon što je reprezentativac Srbije igrao rukom, a sudija Danijele Orsato poslije pregledavanja video snimka (VAR) pokazao na bijelu tačku.

Iz penala Fabio Kvaljarela je bio neumoljiv upisavši svoj 16. gol ove sezone u Seriji A!

Najviše pažnje u italijanskim medijima prije meča izazvao je kapiten selekcije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, koji je bio starter na "Luiđi Ferarisu" s obzirom da je blizu transfera u londonski Čelsi.

Imala je "vučica" u nastavku svoje šanse, bilo ih doduše i u prvih 45 minuta, prvenstveno Lorenco Pelegrini i Edin Džeko u nekoliko navrata. Čak je (vjerovatno) budući igrač "plavaca" sa "Stemford Bridža" u 66. minutu pogodio mrežu domaćina, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda. 

Ipak, Džeko je uspio da pogodi mrežu, po jubilarni 10. put ove sezone i i spriječi poraz Rome, koja je upisala peti remi ove sezone i to veoma važan u trci za plasmanom u kvalifikacije za Ligu šampiona. 

Osim boda, Roma je večeras dobila i mladog 18-godišnjeg Mirka Antonućija, koji je asistirao Džeki na svom debiju....

Ranije u srijedu su zaostalu utakmicu, ali 12. kola, odigrali i fudbaleri Lacija, koji su zabilježili laganu pobjedu nad Udinezeom (3:0).

TABELA: Napoli 54, Juventus 53, Lacio 46 , Inter 43, Roma 41, Sampdorija 34, Milan 31, Atalanta 30, Udineze 29, Torino 29, Fiorentina 28, Bolonja 27, Kjevo 22, Sasuolo 22, Đenova (-1) 21, Kaljari 20, Krotone 18, SPAL 16, Helas Verona 13, Benevento 7.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC