• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz umornog Noleta, istorijska pobeda Hačanova!

Autor mondo.rs

Karem Hačanov pobedio Novaka Đokovića u finalu Mastersa u Parizu 7:5, 6:4. Rus osvojio najveću titulu u karijeri, Đoković ostao bez 33. masters zvezdice.

Posle 21 vezane pobede, na najvećim turnirima, Novak Đoković je poražen!

Od ponedeljka ponovo najbolji teniser sveta ostao je bez potrebne energije u finalu Mastersa u Parizu. Zaslužen trijumf, najveći u karijeri odneo je Karem Hačanov – 7:5, 6:4.

Meč u "Bersiju" trajao je sat i 39 minuta.

Nole je definitivno ostao bez snage posle iscrpljujuće borbe sa Rodžerom Federerom u subotu uveče. Tri sata i čak 38 gemova ostavili su traga na srpskog tenisera, koji je vrlo brzo u finalu počeo da popušta, a na momente je delovalo da neće imate snage ni da završi meč.

Udarci su mu delovali mlako, selekcija, po običaju besprekorna, bila je vrlo loša. Đoković je napravio atipično veliki broj grešaka, žurio je sa izlascima na mrežu i jednostavno nije mu bio dan protiv odličnog i raspoloženog dvadesetdvogodišnjeg ruskog igrača.

Hačanov je osvojio najbitniju titulu u karijeri i to protiv jednog od najboljih koji su ikada igrali tenis.

"Ovo je najveća titula u karijeri. Ne mogu da budem srećniji što sam na ovaj način završio karijeru. Đoković je najbolji na svetu i to sve govori. Iste ciljeve sam postavio i za sledeću godinu. Da se borim i radim još više", rekao je Hačanov, koji je sada druga zamena za završni turnir Masters serije u Londonu. Pre njega prvenstvo ima Džon Izner u slučaju da neko od osmorice finalista odustane. Đoković je još ranije obezbedio mesto na tom turniru.

"Ti si inspiracija za mnoge igrače, ti si istinski šampion u ovom sportu. Vratio si se, od ponedeljka si opet prvi. Nikada nisam sumnjao", hvalio je pobednik Pariza Noleta posle duela.

Finale je dobro počelo za Đokovića. Brzo je napravio i brejk poveo sa 3:1, ali to kao da je i bila poslednja reč za Noleta na turniru koji je prethodno četiri puta osvojio 2009, 2013, 2014. i 2015. Đoković je doživeo prvi poraz u finalima turnira u prestonici Francuske.

"Čestitam Karemu, zaslužio je trofej i želim mu još mnogo u budućnosti. Ovaj turnir koji ima veliku istoriju i publiku koja ima veliku strast", rekao je Đoković posle finala.


TOK MEČA

II SET

4:6 - Gotovo je!

4:5
- Gem sa "nulom" za Đokovića!

3:5
- Novak će servirati za ostanak u meču. Bez izgubljenog poena Karen stiže do 5:3.

3:4 - Au, koliko muke za premorenog Đokovića, koji i takav, uz pomoć publike uspeva da dobije gem. A Hačanov je imao tri brejk lopte! Vrlo loša selekcija udaraca našeg igrača, kome, očigledno je, nedostaje energija.

2:4
- Sve je bliži pobedi Hačanov. Istorijskoj. Malo ga je namučio Đoković, stigao je do 40:40. Sve prve servise je pogodio Rus u ovom gemu.

2:3
- Ekspres! Bez izgubljenog poena. Možda je ovaj servis gem Novaka prekretnica u finalu. Za sada mu nije išlo dobro...

1:3 
- Ne posustaje Hačanov. Ne dozvoljava Novaku ni gram šanse.

1:2 - BREJK! ne ide Novaku u ovom finalu i polako gubi konce. Očigledno da je kod Srbina prisutan psihički i fizički premor. Ali, nikada ne otpisujte Đokovića. Hačanov ima vođstvo 1:0 i brejk prednosti u drugom setu. Da li mu je to dovoljno za pobedu?

1:1
- As, dupla servis, as, pa dva sjajna servisa. I Hačanov nastavlja tamo gde je stao u prvom setu. Igra fenomenalno!

1:0 - Ovo je dobro, konačno lak gem za Novaka.

I SET

5:7 - Bilo je 0:30, ali je Hačanov pogodio naredna četiri prva servisa i okončao prvi set. 

5:6 - BREJK! Strašan je Hačanov! Grešio je i Novak, ali ipak najveća zasluga pripada 22-godišnjem Moskovljaninu. Maestrano je odigrao poslednji poen i napravio drugi brejk protiv Novaka.

5:5 - Greška Hačanova na početku gema, kada je dobro servirao i otvorio stranu, ali je loptu poslao u aut kao da mu je poljuljala smopouzdanje. Usledila je još jedna neiznuđena greška, laku loptu je ispucao u mrežu za prednost Đokovića 0:30. Pogrešio je i Nole, pa je duga razmena pripala Rusu. Zatim je još jednom Srbin "pogodio" aut. To je potpuno vratilo mladog ruskog tenisera, podiglo ga i sa dva vrhunska poena uspeo je da stigne do izjednačenja.

5:4 - Ponovo siguran gem za Đokovića, koji će sada imati priliku da povede 1:0, jer Hačanov servira za ostanak u setu.

4:4 - Uspostavljena je ravnoteža na terenu. Hačanov je dosta sigurniji na svoj servis nego na početku meča. Doduše, imao je i malo sreće ovaj put. 

4:3 - Smanjio je Hačanov neiznuđene greške, koje su posle tri gema iznosile 10:2 u korist Rusa. Počeo je da pogađa teške vinere i to je odmah zakomplikovalo situaciju na terenu. Ali, posle poteškoća na početku 0:30, Nole je, ipak, ponovo stigao do vođstva. Gem je trajao preko sedam minuta.

3:3 - Najlakše dobijen gem za Karena. Podigao je svoju igru posle izgubljenog servisa, ali se i ekspresno vratio u prvi set. Neizvesnost u finalu pariskog Mastersa i dalje traje.

3:2 - BREJK! Hačanov je odmah vratio brejk. Čini se da je taj rezultat posledica opuštanja Srbina, koji je čak poveo 30:0, a onda dozvolio Rusu da uz pomoć neiznuđenih grešaka anulira prednost od ponedeljka ponovo prvog igrača sveta. 

3:1 - BREJK! Smeč Hačanova u mrežu posle dobro izgrađenog poena omogućio je Đokoviću tri brejk lopte. Prvu i drugu Rus je spasio odličnim servisom. I treći je bio sjajan, ali je, ipak, posle odličnog udarca Đokovića, morao da upotrebi snažnu forhend dijagonalu za 40:40. Propuštene prilike nisu poremetile Srbina, koji je vezao još dva poena i stekao prvu opipljivu prednost.


- Razlika između Novaka i Karena je skoro u dan devet godina. Nole je rođen 22. maja 1987, a Hačanov 21. maja 1996. 

2:1 - Videli smo još jedan gem u kojem je Đoković lako osvajao poene, poveo je 40:0, ali je i Hačanov pokazao da ima dobar ritern, pa je sa dva vezana poena malo kazomplikovao situaciju. Dosta hrabro napada Rus, svestan da mu je u tome šansa. 

1:1 Revija dobrih i snažnih uadaraca i prvi problemi Rusa na servis. Uspeo je da spase brejk loptu, a zatim iforhendom da stigne do prednosti u "djusu". Još jednim riternom" Đoković je anulirao  prednost, ali je onda napravio dve greške i prepustio gem ruskom teniseru. 

1:0 - Dobar servis, neiznuđena greška Rusa, viner volej i servis i Novak lagano dobija prvi gem. Doduše, i Hačanov je osvojio jedan poen posle vrlo dobrog riterna pod noge Đokoviću, koji je već bio na mreži.

15.15 - Prvi servira Novak Đoković!

- Sve je spremno za početak finala. "Bersi" je ispunjen do poslednjeg mesta... 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC