• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sad Berlin slavi Srbina!

Autor mondo.ba

Golom reprezentativca Srbije, Herta je slavila u malom derbiju 14. kola Bundeslige protiv Ajntrahta (1:0).

  Iako je fokus fudbalske javnosti u Njemačkoj u subotu bio na derbiju Rura, ali i na mladom napadaču Ajntrahta Luki Joviću, prvom strijelcu Bundeslige, prvo ime "malog derbija" 14. kola bio je Marko Grujić, koji se prvencem u dresu Herte postarao da bodovi ostanu u Berlinu.

HERTA - AJNTRAHT 1:0 (1:0) 

Liverpul je ovog ljeta pozajmio srpskog reprezentativca Marka Grujića berlinskoj Herti, koja je u subotu zabilježila šestu pobjedu ove sezone i to protiv "srpskog" Ajntrahta u kojem su starteri bili Luka Jović i Filip Kostić, dok je Mijat Gaćinović nastupio u posljednjih 20-ak minuta.

Najviše se očekivalo od "čovjeka sa zlatnim dodirom" - Luke Jovića, koji je prvi golgeter šampionata Njemačke sa 10 postignutih golova, ali večeras je njegov reprezentativni kolega "ukrao šou" na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Iako su gosti iz Frankfurta prvi zaprijetili u 11. minutu preko Sebastijana Halera, bolje rečeno odlično je intervenisao Rune Jarštajn i bili generalno opasniji, Grujić je uzvratio 15 minuta kasnije sjajnim udarcem sa distance, ali je i golman Ajntrahta Kevin Trap pokazao kvalitet.

Ipak, ništa nije mogao gostujući golman u 40. minutu kad je poslije centaršuta iz kornera Marvina Platenharta, Grujić bio najviši u skoku i pogodio mrežu - 1:0.

Bio je to prvenac reprezentativca Srbije u berlinskom klubu i Bundesligi!

Početkom nastavka, Dejvi Zelke je istrčao kontranapad, zaobišao golmana Trapa i poslao loptu u nebranjeni dio mreže, ali je pogodak domaćina opravdano poništen zbog ofsajda. Zelke se već u narednom napadu Herte ponovo našao "oči u oči" sa gostujućim golmanom, ali ovog puta Trap je odbranom spasio ekipu iz Franfurta.

Internacionalac iz Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević nosio je kapitensku traku Herte do 82. minuta kad je zamijenjen Slovakom Ondrejem Dudom.

 Imao je i Luka Jović odličnu šansu u 56. minutu kada je šutirao iz "prve" u sami ugao i kad su svi na Olimpijskom stadionu u Berlinu vidjeli loptu u mreži, "panterskom" odbranom Jarštajna, Herta je sačuvala minimalnu prednost.

Izabranici Adolfa Hitera su do kraja "sve karte bacili u napad", ušao je s klupe i Mijat Gaćinović u 72. minutu, dok je Herta vrebala priliku da iz kontre dokusuri rivala, ali se rezultat nije mijenjao do kraja.

Pomalo sporna situacija dogodila se u 87. minutu kada je Grujić "rvačkim" zahvatom u kaznenom prostoru oborio Jovića, ali sudija Danijel Šlager nije pokazao na najstrožu kaznu, pa je berlinski tim upisao šestu pobjedu ove sezone i bodovno se izjednačio sa Ajntrahtom, koji ima bolju gol-razliku.

BUNDESLIGA, 14. KOLO

Bajer Leverkuzen - Augsburg 1:0 (0:0)
/Baumgartlinger 75/

Bajern - Nirnberg 3:0 (2:0)
/Levandovski 9, 27, Riberi 56/

Frajburg - RB Lajpcig 3:0 (2:0)
/Petersen 12, Voldšmit 45+1 pen, Franc 52/

Šalke - Borusija Dortmund 1:2 (0:1)
/Kaliđuri 61 pen - Dilejni 7, Sančo 74/

Volfsburg - Hofenhajm 2:2 (2:1)
/Bičakčić 28 autogol, Ginček 31 - Belfodil 4, Kramarić 73/

Herta - Ajntraht Frankfurt 1:0 (1:0)
/Grujić 40/

Nedjelja

Majnc - Hanover (15.30)
Borusija Menhengladbah - Štutgart (18.00)

Igrano u petak:

Verder - Fortuna 3:1 (1:1)
/Mevald 20, Harnik 71, Sardžent 78 - Lukebakio 43 pen/

TABELA: Borusija Dortmund 36, Bajern Mihnen 27, Borusija Menhengladbah (-1) 26, Lajpcig 25, Ajntraht 23, Herta 23, Hofenhajm 22, Verder 21, Volfsburg 19, Majnc (-1) 18, Bajer Leverkuzen 18, Frajburg 17, Šalke 14, Augzburg 13, Štutgart (-1) 11, Nirnberg 11, Hanover (-1) 9, Fortuna Diseldorf 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC