Jednostavan recept za pastu sa piletinom koja je gotova za pola sata.
Evo ideje za ručak kad nemate baš previše vremena.
Sastojci:
450 grama testenine koju volite
Kašika maslinovog ulja
600 grama pilećeg belog mesa
Dve šolje stino naseckanog crnog luka
Dva čena belog luka, zgnječena ili sitno iseckana
Šolja paprike naseckane na kockice
800 grama paradajza u konzervi
Šest kašika ceđenog soka od limuna
Kašičica bosiljka
Pola kašičice origana
100 grama feta sira isečenog na kockice ili smrvljenog
Priprema:
Testeninu skuvajte prema uputstvima sa kutije.
U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, piletinu isečenu na manje komade propržite po tri minuta sa svake strane.
Zatim u šerpu dodajte luk, papriku, limun, paradajz iz konzerve i začine, dobro promešajte, poklopite i ostavite da se kuva oko 25 minuta na srednjoj temperaturi, ili dok piletina ne bude sasvim gotova.
Kad se skuva, pospite fetom i služite uz testeninu.
Koji je vaš omiljeni recept za piletinu?