• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea dala 23 poena za poluvrijeme, pa primila umalo "stotku“ u Morači

Autor mondo.ba

Ekipa Dragana Bajića "položila oružje“ već u prvih 20 minuta, pa je drugo poluvrijeme bila formalnost za ekipu Budućnosti koja je upisala treću vezanu pobjedu u ABA ligi.

 ABA liga 18. kolo Budućnost Igokea 99-59 Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Podgorička Budućnost vrlo lako stigla je do ubjedljive pobjede 99:59 protiv Igokee koja je i dalje bez trijumfa u Morači.

Svih deset mečeva ova dva tima u Podgorici završeni su pobjedom domaćih, a današnjim trijumfom Budućnost se sa 14 pobjeda izjednačila sa Partizanom, koji će u ponedjeljak igrati vječiti derbi protiv Crvene zvezde u okviru 18. kola ABA lige.

Možda će vas zanimati

Ekipa Dragana Bajića ubacila je samo 23 poena za prvih 20 minuta igre, dok je Budućnost postigla 47 i tako riješila pitanje pobjednika već do odmora.

Serijom 18:5 Budućnost je stigla do 27 poena prednosti u drugoj četvrtini, ali to je bio tek uvod u katastrofu „igosa“ koji su nakon poena Kilpatrika na polovini treće dionice gubili 63:32 i „jurili“ ka potpunom debaklu.

Imali su Podgoričani i "plus 45“ u finišu utakmice, a samo dobra volja domaćih spasila je Igokeu „stotke“ u Morači.

Tražila je to domaća publika, ali njihovi ljubimci ipak ih nisu poslušali, već su potrošili posljednjih 14 sekundi i primili čestitke od košarkaša Igokee koje vjerovatno čeka "ribanje“ kod trenera Bajića.

Jedino pozitivno za Igokeu u ovom meču je povratak Marka Tomasa na teren poslije tri mjeseca. Zbog povrede nije ga bilo još od 3. novembra, a sada se konačno vratio na parket i odigrao sedam i po minuta, upisavši dva poena i dva skoka.

 Igokea je tako poslije serije od četiri pobjede zaredala dva poraza od ekipa iz vrha, Budućnosti i Crvene zvezde, te tako ostala sa samo dva trijumfa više od Zadra i Mege.

Najzaslužniji za pobjedu Budućnost bili su Bamfort sa 18 i Nikolić sa 16 poena, dok je kod Igokee Lešić postigao 15, a Von 11 poena.

Rezultati 18. kola:

Primorska - Mega 93:87

Budućnost - Igokea 99:59

u ponedeljak 

Crvena zvezda - Partizan 18.00

odigrano u subotu 

Krka - Cibona 69:77
FMP - Cedevita Olimpija 100:105

odigrano u petak 

Zadar - Mornar 83:89

Tabela: 14-3, Budućnost 14-4, Cedevita 11-7, Mornar 11-7, Primorska 11-7, Crvena zvezda 11-6, FMP 9-9, Cibona 6-12, Krka 6-12, Igokea 6-12, Zadar 4-14, Mega 4-14.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC