Banjalučki ćevap s ajvarom i kajmakom (RECEPT)

Autor:

Još ne znate šta za ručak? Šta mislite o sočnim ćevapima s kajmakom i ajvarom...?

Banjalučki ćevap s ajvarom i kajmakom (RECEPT) Foto: Facebook/ZaKuvaj

Naš kuvar Predrag Tošić predlaže da napravite banjalučki ćevap na jedan malo drugačiji način.

Sastojci:

- ćevapi (4-6 pločica)
- kajmak (0,15 kg)
- domaći ajvar (0,1 kg)
- lepinja (1 kom)
- masnoća za pečenje

Način pripreme:

Ćevape ispržiti sa obe strane i zatim dodati u tavu u kojoj smo lagano otopili kajmak. Ostavimo ćevape da odstoje oko dvije minute u kajmaku i zatim dodamo ajvar (malom kašičicom između ćevapa). Lepinju presječemo uzduž na pola, lagano je ispečemo da postane malo hrskava i isječemo na kockice koje pospemo po ćevapima i kajmaku.

Napomena: umjesto ćevapa možete koristiti pljeskavice, ćuftice ili neke komade mesa po želji (piletinu, svinjetinu, teletinu...)

Pročitajte i:

MONDO kuhinja: Ovako se pravi banjalučki ćevap

Za još recepata posjetite Facebook stranicu ZaKuvaj.