"Jugom" od Bečeja do Južne Afrike!

Autor:

Simpatični momak iz Bečeja, 25-godišnji Ninoslav Trajković, vozi "juga" od rodnog grada do Južne Afrike. I sve zarad humanog cilja! Bravo, Nino! Javio nam se iz Etiopije.

0
A- A A+
jugo Foto: MONDO/Oreta Jovanović

Ko kaže da je "jugo" krntija?!

Pitajte Ninoslava Trajkovića, 25-godišnjaka iz Bečeja, koji je upravo u svom jugu (koji je tri godine stariji od njega), vozio od svog rodnog grada do Afrike!

Krenuo je 25. aprila na put dug 17.000 kilometara. U utorak je bio u Adis Abebi, u Etiopiji, a cilj mu je Kejptaun u Južnoafričkoj Republici!

On i njegov jugo, koga zove "Rino" (otud i naziv "Avanture Nina i Rina"), proizveden 1989. godine (izvorno 45-ca, kasnije ubačen motor 55), prošli su, za sada, kroz 7 zemalja (Srbija, Bugarska, Grčka, Izrael, Egipat, Sudan, Etiopija), a onda nastavlja put preko Kenije... Za sada je prošao oko 8.000 kilometara.

Ovo mu nije prvi put. Išao je sa "Rinom" i u Mongoliju. Tada smo sa Ninoslavom napravili intervju.

Izvor: MONDO


Za razliku od prošlog puta kada je prikupio pomoć za napuštene pse, sada pomaže sugrađanki Ivani Ćurčić, koja je posle operacije tumora na kičmi ostala u kolicima. Pored toga što je imala još dve operacije i jednomesečno zračenje i dok je sve vreme bila u kolicima uspela je nedavno da diplomira.

"Oduševljeni smo njenom voljom i snagom razuma i zato smo odlučili da upravo njoj pomognemo. Iako mi sebe smatramo borcima, ovakvim poduhvatima koji nisu nimalo naivni, ona je za nas pobednica i zato smo se odlučili da joj pomognemo", rekao nam je Ninoslav.

Upitan kako se "jugo" ponaša na putu, odgovorio je:

"Odlično! Da kucnem u drvo, nikakvih problema nisam imao. U utorak mi je jedino otpala prednja leva ratkapna".

A kako se on i "Rino" snalaze na afričkim putevima?

"Afrika je ogroman kontinent i u njemu ima svega. Od pustinje do prašume, od ravnice do planine, tako da nije nikad dosadno", odgovara.

jugo Foto: MONDO/Oreta Jovanović Sa predstavnicom ambasade Srbiji u Adis Abebi Oretom Jovanović

Upoznao je mnoge ljude i kaže da su svi prijateljski nastrojeni i nikakvih problema nije imao, kao i da mu je Sudan, za sada, ostavio najjači utisak.

"Da je teško - jeste. Da li sam se do sada osećao usamljeno - naravno da jesam, ipak putujem u zemlje trećeg sveta. Potpuno sam evo vec 30-ak dana. Ali volim ovo što radim iz više razloga. Prvo volim da putujem, upoznajem nove kulture, običaje, ljude. A drugo volim da pomažem i zato je ova avantura, ovo putovanje humanitarnog karaktera. Na cilj bi trebalo da stignem, ako sve bude u redu sa 'Rinom' i sa mnom, za tačno dvadeset dana", kaže Ninoslav za MONDO.

Na Facebook stranici "Adventure team yes we khan. Genghis khan!" možete da pratite avanture Nina i Rina.

MONDO TV: ZAŠTO (NE)VOLIMO JUGO?

Izvor: MONDO TV

MONDO TV: Srbin dao otkaz, seo u džip i krenuo na put oko sveta

Izvor: MONDO

Tagovi:

Ostale vijesti