Isprobajte mlince sa špinatom po receptu za koji će vas svi pitati poslije prvog zalogaja.
Mlinci sa špinatom donose harmoniju ukusa koja će vam ugrijati i dušu i stomak. Kremasti sos od pavlake i bijelog luka obavija svaki komadić tijesta i prikriva aromu špinata koju mnogi ljudi ne vole.
Jednostavan i realativno brz za pripremu, ovo je recept koji ćete poslije prvog isprobavanja stalno praviti, toliko je dobar.
Osnovne informacije
Kuhinja: domaća
Tip jela: tjestenina
Porcije: 4
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuvanja/pečenja: 30 minuta
Ukupno vrijeme pripreme: oko 45 minuta
Težina: lako
Sastojci:
- 200 g mlinaca
- 300 g barenog špinata
- 200 g pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 kašike ulja
- 2-3 čena bijelog luka
- 1 kocka za supu
- voda po potrebi
- so, biber po ukusu
Priprema:
1. korak: Prženje luka i spanaća
U tiganju zagrijte ulje i propržite sitno isjeckan bijeli luk. Dodajte špinat i miješajte dok se ne sjedini sa aromom luka.
2. korak: Dodavanje pavlaka i začina
U špinat dodajte kiselu i neutralnu pavlaku, začinite solju i biberom. Kratko prokuvajte kako bi se ukusi sjedinili.
3. korak: Kuvanje mlinaca
Mlince izlomite i ubacite u ključalu vodu u kojoj je rastvorena kocka za supu. Kuvajte dok ne omekšaju, a zatim dobro ocijedite.
4. korak: Miješanje mlinaca i spanaća
Pomiješajte mlince sa sosom od špinata i prebacite smjesu u pleh.
5. korak: Pečenje
Pecite 30 minuta na 220 stepeni dok površina ne dobije zlatnu boju.
(Stvar ukusa/Mondo)