• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mlinci sa špinatom: Već poslije prvog zalogaja, svi će vas pitati za recept

Autor Dragana Božić Izvor Stvar ukusa

Isprobajte mlince sa špinatom po receptu za koji će vas svi pitati poslije prvog zalogaja.

 Mlinci sa špinatom Izvor: Shutterstock

Mlinci sa špinatom donose harmoniju ukusa koja će vam ugrijati i dušu i stomak. Kremasti sos od pavlake i bijelog luka obavija svaki komadić tijesta i prikriva aromu špinata koju mnogi ljudi ne vole.

Jednostavan i realativno brz za pripremu, ovo je recept koji ćete poslije prvog isprobavanja stalno praviti, toliko je dobar. 

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: tjestenina

Porcije: 4

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme kuvanja/pečenja: 30 minuta

Ukupno vrijeme pripreme: oko 45 minuta

Težina: lako

Sastojci:

  • 200 g mlinaca
  • 300 g barenog špinata
  • 200 g pavlake za kuvanje
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 kašike ulja
  • 2-3 čena bijelog luka
  • 1 kocka za supu
  • voda po potrebi
  • so, biber po ukusu

Priprema:

1. korak: Prženje luka i spanaća

U tiganju zagrijte ulje i propržite sitno isjeckan bijeli luk. Dodajte špinat i miješajte dok se ne sjedini sa aromom luka.

2. korak: Dodavanje pavlaka i začina

U špinat dodajte kiselu i neutralnu pavlaku, začinite solju i biberom. Kratko prokuvajte kako bi se ukusi sjedinili.

Savjet za bolji ukus:

Prije pečenja mlince pospite sa oko 70 g grama rendanog sira - to će jelu dati još bolji ukus i aromu.

3. korak: Kuvanje mlinaca

Mlince izlomite i ubacite u ključalu vodu u kojoj je rastvorena kocka za supu. Kuvajte dok ne omekšaju, a zatim dobro ocijedite.

4. korak: Miješanje mlinaca i spanaća

Pomiješajte mlince sa sosom od špinata i prebacite smjesu u pleh.

5. korak: Pečenje

Pecite 30 minuta na 220 stepeni dok površina ne dobije zlatnu boju.

(Stvar ukusa/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop