• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubivoje Ršumović otvara Sajam knjige u Banjaluci

Autor mondo.ba

Početak septembra u Banjaluci svake godine je prožet mirisom knjiga i sajma, koji se bliži kao radost svim ljubiteljima pisane riječi. I ovaj septembar će biti u znaku knjige.

 Ljubivoje Ršumović otvara Sajam knjige u Banjaluci Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
3. 7 .1939. Ljubivoje Ršumović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Sajam knjiga, koji “Glas Srpske” već 22 godine uspješno organizuje, biće održan od 11. do 17. septembra u Sportskom centru “Borik”. Ovogodišnji sajam, 23. po redu, prava je prilika da se posjetioci upoznaju sa novim naslovima knjiga, koje su objavljene u periodu između dva sajma.

Pripreme da svoja vrata posjetiocima i ljubiteljima knjiga otvori 23. sajam knjiga u Banjaluci privode se kraju.

I ove godine, kao i svih prošlih godina, na sajmu će biti prisutni renomirani izdavači iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i zemalja okruženja, piše "Glas".

Radno vrijeme

Sajam knjiga za posjetioce počinje 11. septembra u 10 časova. Radno vrijeme sajma je od 10 do 20 časova. Posljednjeg dana održavanja sajma knjiga radno vrijeme je od 10 do 18 časova.

Svi posjetioci sajma imaće priliku da se upoznaju sa novim i ranijim izdanjima knjiga izdavača iz regiona, među kojima su: “Laguna” i “Vulkan” iz Beograda, “Nova knjiga” i “Obodsko slovo” iz Podgorice, “Zavod za udžbenike i nastavna sredstva” iz Istočnog Sarajeva, “Kiros” iz Sremskih Karlovaca i JRZ iz Zemuna. Izdanja “Službenog glasnika” iz Beograda, “Naklade Mate” iz Gruda, “Naklade Begen” iz Zagreba i Sarajeva, “Globosina” iz Beograda, “Derete” iz Beograda, “Booka” iz Beograda, “Sezam Booka” iz Zrenjanina, “Pčelice” iz Čačka, “Patenona MAM” iz Beograda i Andrićevog instituta iz Višegrada će se takođe naći pred svim zainteresovanim posjetiocima. Kao i svake godine, na sajmu će biti prisutna i brojna izdanja Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, Kreativnog centra iz Beograda i “Novosti” iz Beograda i Banjaluke.

Izlagači na sajmu će biti i i državni i privatni fakulteti, Univerzitet u Banjaluci i Panevropski univerzitet “Apeiron” iz Banjaluke.

Svojom besjedom ovogodišnji praznik knjige svečano će otvoriti naš poznati književnik Ljubivoje Ršumović 11. septembra u 18 časova. Otvaranje će biti emitovano u direktnom TV prenosu.

U okviru 23. Međunarodnog sajma knjiga biće održani 3. Međunarodni književni susreti. Književnici iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Bjelorusije i drugih zemalja regije u danima održavanja sajma priređivaće dnevne književne promocije svojih knjiga.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Da

Svaka cast, sreca da nije neka ili neki bloger.

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop