Karte za filaharmoniju ''nestale'' za 17 minuta

Autor:

Jeste, koncert je besplatan, ali ipak...

1
A- A A+
Banski dvor Foto: MONDO/Željko Svitlica

Iako je planirano da juče i danas u terminu od 17 do 20 časova, budu dijeljene besplatne karte za novogodišnji koncert simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije, zbog velike zainteresovanosti građana, sve karte su podijeljene juče za svega 17 minuta.

Red se stvorio čak sat vremena prije otvaranja info-pulta u Banskom dvoru, prenosi Kulturište-portal.com. Svi koji nisu uspjeli da dođu do karte, 14. januara sa početkom u 12 časova, na Radio televiziji Republike Srpske, moći će da prate direktni prenos koncerta.

Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije izvešće u ponedjeljak, 14. januara, novogodišnji koncert u velikoj koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor. Dirigent orkestra Banjalučke filharmonije ove godine biće stalni dirigent Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, maestro Aleksandar Kojić, najavljeno je iz Banjalučke filharmonije.

Iz Filharmonije navode da će solistkinje biti Banjalučanke – sopran Dunja Simić, poznata umjetnica evropskog renomea sa zavidnim koncertnim i operskim opusom i Maja Manojlović, mlada uspješna vokalna umjetnica sa već izgrađenom regionalnom karijerom.

Na programu će se naći kompozicije najljepšeg novogodišnjeg repertoara, sastavljenim od djela umjetničke, popularne, ali i zabavne muzike.

S ovako koncipiranim programom, koji obuhvata široku lepezu umjetničkih žanrova, kvalitetnim dirigentom i sjajnim solistkinjama, iz Banjalučke filharmonije navode da su se potrudili da publici obezbijede, kao i svake godine, doživljaj i jedno pravo uživanje u vrhunskoj muzici, koju izvode sa puno entuzijazma. Održavanje novogodišnjeg koncerta Banjalučke filharmonije je podržao grad Banjaluka.Koncert će početi u podne.

Ostale vijesti