• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sergej skrivio penal u 124. minutu!?

Autor mondo.ba

Poslije 120 minuta velike borbe i ne pretjerano zanimljivog fudbala u Milanu, Lacio je vodio protiv Intera golom Ćire Imobilea, da bi na kraju drugog produžetka Srbin skrivio jedanaesterac za egal. Ipak penali srećni za Lacio (5:4).

Kao da je eliminacija Napolija, a potom i Juventusa, koji je vlasnik trofeja od 2015. godine dodatno opteretila fudbalera Intera i Lacija u posljednjem četvrtfinalu Kup Italije, pa je u četvrtak uveče pun stadion "Đuzepe Meaca", gledao poprilično neatraktivan fudbal.

Svijest da će lakše doći do pehara, kao da je "svezala" noge igračima oba tima, posebno "neroazurima" pa je odluka o posljednjem putniku u polufinale pala tek nakon produžetaka i penala, u kojem je sreća bila na strani rimskog kluba.

INTER - LACIO 4:5 (1:1, 0:0)

Gosti iz Rima su večeras imali i dodatni motiv s obzirom da se finale igra na "Olimpiku", pa su nametnuli svoj ritam i bili opasniji po gol Samira Handanovića u regularnih 90 minuta, a potom i u produžecima, ali je slovenački golman činio čuda i barem u četiri-pet izglednih prilika spasio Inter.

POLUFINALE

Fiorentina - Atalanta

Milan - Lacio

Prvi mečevi igraju se 6. februara, a revanši 27. februara.

Ipak, ništa nije mogao u 108. minutu kad je njegovu mrežu pogodio Ćiro Imobile i odveo "lacijale" na korak od megdana Milanu u polufinalu nacionalnog kupa.

A onda je duboko u sudijskoj nadoknadi drugog produžetka, igrao se 124. minut, Sergej Milinković Savić skrivio jedanaesterac, koji je u izjednačenje pretvorio kapiten Intera Mauro Ikardi, pa je odluka o posljednjem putniku u polufinale morala da padne sa penal lutrije.

Ključna je bila posljednja, peta serija, u kojoj je Albanac Tomas Strakoša odbranio udarac Rađe Naingolana, a za Lacio pogodio Lukaš Leiva za veliko slavlje gostiju na "Meaci" - 5:4.

Čini se da je pravda na kraju ipak zadovoljena jer je samo zahvaljujući Handanoviću Inter uopšte i izborio produžetke, a na kraju i penale.

No krenimo redom...

Najprije je u 30. minutu Handanović je odbranio šut iz okreta Ćiri Imobileu, da bi dva minuta kasnije reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić bio za malo neprecizan poslije udarca glavom sa desetak metara.

Koliko je loš bio Inter u prvom poluvremenu najbolje ilustruje podatak o šutevima ka golu Lacija (jedan), u okvir (nula), pa je u nastavku trener Lućano Spaleti umjesto neprimjetnog Roberta Galjardinija uveo Urugvajca Matijasa Vesinu.

Međutim, situacija na terenu se nije promijenila...

Handanović je početkom drugog dijela opet spašavao domaćina poslije majstorskog "suvog lista" Luisa Alberta, a potom i nakon "preskakanja" lopte Franćeska Aćerbija i svakako je Slovenac bio najzaslužniji što je Inter sačuvao "nulu".. 

Prvu šansu na meču, "neroazuri" su stvorili u 62. minutu i to praktično iz ničega - projektil sa blizu 30 metara odapeo je Kvado Asamoa, golman Lacija Tomas Strakoša odbranio, a na odbijenu loptu natrčao i sa pet metara promašio Antonio Kandreva.

PENALI

Prva serija Brozović pogodio, Imobile takođe (2:2)

Druga serija Martinezu odbranio Strakoša, Handanović uzvratio odbranom Durmisiju (2:2)

Treća serija Ikardi gol, Parolo siguran (3:3)

Četvrta serija Sedrik prevario Strakošu, Aćerbi pogodio (4:4)

Peta serija Naingolan brani Strakoša, Leiva gol i prolaz Lacija (4:5)

Najbolju šansu i to stopostotnu za Lacio imao je rezervista Felipe Kaisedo u 89. minutu kad se našao "oči u oči" sa Handanovićem, ali i ovog puta slovenački čuvar mreže je odlično intervenisao i omogućio Interu produžetke.

Sve silne odbrane Handanovića mogao je Inter da "naplati" i prije produžetaka i to u 94. minutu kad je najprije dobro reagovao Strakoša, a onda se na petercu okliznuo Lautaro Martinez i šutirao visoko iznad prečke!

U dodatnih 30 minuta Lacio je takođe bio bolji što je dovelo do vođstva u 108. minutu poslije duplog pasa sa Felipeom Kaisedom, Ćiro Imobile je pogodio lijevi ugao - 0:1.

I kad su gosti iz Rima očekivali kraj, preciznije igrao se 124. minut, glupost je napravio Sergej Milinković Savić i faulirao u kaznenom prostoru protivnika, a arbitar poslije pregledavanja VAR-a pokazao na penal, koji je sigurno izveo Mauro Ikardi - 1:1.

Tada je crveni karton zbog prigovora dobio Stefan Radu, a ranije na isteku regularnih 90 minuta i trener Lacija Simone Inzagi.

Nekadašnji kapiten Srbije Dejan Stanković, koji je u karijeri igrao za oba kluba, šest sezona za rimski, a čak devet godina za milanskii tim, gledao je susret na "Meaci"u društvu Marka Materacija.

Podsjetimo, Inter je posljednji put podigao trofej u Kopa Italija 2011, a Lacio dvije godine kasnije...

KUP ITALIJE - ČETVRTFINALE:

Inter - Lacio 1:1, 0:0, pen 4:5
/Ikardi 124 pen - Imobile 108/

Odigrano u srijedu:

Fiorentina - Roma 7:1 (3:1)
/Kjeza 7, 18, 74, Murijel 33, Benasi 66, Simeone 79, 89 - Kolarov 28/

Atalanta - Juventus 3:0 (2:0)
/Kastanj 37, Zapata 39, 86/

Odigrano u utorak:

Milan - Napoli 2:0 (2:0)
/Pjontek 11, 27/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC