• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo suđenje Vranješu i Miliću

U Sudu BiH je čitanjem optužnice počelo suđenje Ljubiši Vranješu i Mladenu Miliću, optuženima za zločin počinjen nad civilima 1992. godine u Kotor Varoši.

 Počelo suđenje Vranješu i Miliću  Izvor: MONDO

Vranješ, bivši pripadnik Centra javne bezbjedosti Banjaluka, i Milić, bivši pripadnik VP 7551 Banjaluka, optuženi su da su 6. juna 1992. godine učestvovali u ubistvu dvije osobe u Kotor Varoši.

Prije čitanja optužnice održana je statusna konferencija na kojoj je Tužilaštvo najavilo da će saslušanje svih svjedoka i uvođenje materijalnih dokaza završiti za 14 radnih sati, prenosi Balkanska istraživačka mreža.

Odbrane optuženih su istakle da će se Tužilaštvo BiH, nakon što sasluša iskaze svjedoka, uvjeriti da su njihovi branjenici nevini. Zbog toga, odbrane optuženih nisu najavile da li će uopšte izvoditi dokaze.

''Ukoliko budemo i iznosili dokaze, trebaće nam dva ili tri sata da sve završimo'', rekao je Milićev branilac Simo Tošić.

Obojica optuženih se brane sa slobode.

Istom optužnicom Tužilaštva BiH bio je obuhvaćen i Goran Marković, bivši pripadnik VP 7551 Banjaluka, ali je u martu Sud BiH donio odluku da se postupak u odnosu na njega razdvoji od druge dvojice optuženih. Marković je optužen da je navodno pucao u zarobljenike koji su dovedeni do spomenika palim borcima Drugog svjetskog rata.

Nastavak suđenja zakazan je za 10. maj, kada će biti saslušan prvi svjedok Tužilaštva BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE