• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špirić podržava rad OBA

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH i šef Obavještajnog odbora Nikola Špirić izjavio je danas da podržava rad Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA).

 Špirić podržava rad OBA Izvor: MONDO

Podržavam rad OBA, jer je sve što radi ova agencija u interesu građana BiH, ali "postoje i oni koji bi da stvaraju osjećaj straha i panike kod građana", izjavio je Špirić.

Špirić je ponovio da je aferom prisluškivanja mnogo toga u BiH ugroženo, te da postoje političke, medijske i kriminalne strukture koje žele da profitiraju na teoriji haosa.

"Mislim da se u ovom trenutku posljedice ne mogu sagledati do kraja. Vjerujemo da će sve institucije raditi svoj posao, prije svega Tužilaštvo, koje treba da uđe u ovaj posao i utvrdi da li je bilo nelegalnosti", rekao je Špirić nakon sastanka sa direktorom Agencije Almirom Džuvom, kojem su prisustvovali i članovi Obavještajnog odbora ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić i ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović.

Prema Špirićevim riječima, sada Tužilaštvo treba da provjeri da li je bilo nezakonitosti u radu obavještajnog sektora i pristupa zaštićenim podacima, i ako je bilo nezakonitog pristupa podacima svi će biti procesuirani.

"Pozivamo građane da ostanu mirni i staloženi i da vjeruju institucijama. Političari su, možda, spremni činiti gadosti jedni drugima, ali u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji rade profesionalci koje su članovi Obavještajnog odbora danas željeli ohrabriti da rade posao u skladu sa zakonskim nadležnostima", dodao je Špirić.

"Nezavisne novine" došle su u posjed spiska sa više od 5 000 brojeva mobilnih telefona koje su, kako piše ovaj list, što legalno, što ilegalno od 2008. do 2010. godine prisluškivale OBA i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE