• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukinuta licenca Urbanističkom zavodu

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske ukinulo je licencu Urbanističkom zavodu RS.

 Ukinuta licenca Urbanističkom zavodu Izvor: MONDO

Kako saznaje Srna, licenca je ukinuta u skladu sa zakonskim ovlaštenjima nakon kontrole republičkog inspektora za građevinarstvo, urbanizam i ekologiju.

Prema nezvaničnim informacijama, ukidanje licence biće tema sutrašnje vanredne konferencije za novinare na kojoj će govoriti ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.

Većinski vlasnik Urbanističkog zavoda RS je banjalučki biznismen Jovo Vidović. Poreska uprava RS podnijela je ranije Okružnom tužilaštvu u Banjaluci četiri izvještaja protiv pet direktora i vlasnika Urbanističkog zavoda zbog sumnje da su zloupotrijebili ovlaštenja u privredi i službeni položaj.

Nakon što je Okružni privredni sud Banjaluka 16. septembra prošle godine donio odluku o pokretanju stečajnog postupka u Urbanističkom zavodu, početkom novembra stečaj je poništen, jer je Viši privredni sud Banjaluka prihvatio žalbu ovog preduzeća na odluku o pokretanju stečaja.

Direktor Zavoda Goran Vajkić uručio je 21. marta otkaze 21 radniku uz obrazloženje da su tehnološki višak i da su nekvalifikovani za rad u ovoj instituciji. Za ostale radnike vode se sudski postupci po osnovu radnih sporova.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE