• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Popularni kolač na drugačiji način: Recept za slani čizkejk

Autor Nikolina Damjanić

Slatka verzija uvijek dobije pohvale, ali postoji i slana.

 Recept za slani čizkejk Izvor: Shutterstock

250 g slanih krekera

100 g putera

200 g kisele pavlake

200 g krem sira

250 g punomasnog sira

1 kesica želatina

1 kašičica suvog peršuna

50 ml hladne vode

PRIPREMA:

Želatin prelijte hladnom vodom i ostavite 10 minuta. U činiju stavite puter, mikserom ga umutite pa dodajte polovinu kisele pavlake i još malo umutite. Slane krekere u blenderu sameljite pa dodajte prethodnoj smjesi. Promiješajte i sipajte u kalup veličine 18x28 cm. U drugu činiju sipajte sir, krem sir i ostatak kisele pavlake. Umutite mikserom. Želatin otopite u mikrotalasnoj ili na ringli. U otopljen želatin dodajte kašiku fila i promiješajte pa sipajte sve zajedno u fil. Promiješajte pa dodajte peršun. Sipajte preko slane podloge, izravnajte i pospite izmrvljenim krekerima. Ostavite da se ohladi. Isijecite na željenu parčad i dekorišite ajvarom, čeri paradajzom, peršunom, maslinama.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop