• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedlog za nedjeljni ručak: LAZANJE SA ŠPINATOM I PILETINOM

Autor Dragana Božić

Lazanje se lako spremaju, a odličan su prijedlog za ručak.

 Lazanje sa špinatom i piletinom Izvor: printscreen/yt/natashaskitchen

Lazanje spadaju u čuvena italijanska jela, a prave se sa bešamel i bolonjeze sosom. Ako želite malo da promijenite ovo popularno jelo, mi vam predlažemo da napravite lazanje sa piletinom, špinatom i nekoliko vrsta sira. Jednako su ukusne kao i originalne, a priprema je toliko jednostavna da uspijeva i početnicima u kuhinji.

Sastojci:

9 kora za lazanje
900 g bijelog mesa
1 kašika maslinovog ulja
1 crni luk
4 kašike neslanog putera
75 g brašna
300 ml pilećeg bujona
150 ml pavlake za kuvanje
150 ml mlijeka
150 g špinata
3 čena bijelog luka

Za sos od sira:

15 oz ricotta
1 jaje
1/4 šolje peršuna
1/4 šolje parmezana
3 šolje mocarela sira

Priprema:

Kore za lazanje skuvajte al dente, pa procijedite, a onda prelijte hladnom vodom i ostavite sa strane. Piletinu skuvajte ili propržite, pa isjecite sitno. U tiganju na malo ulja propržite sitno sjeckani crni luk, pa dodajte puter i kada se istopi dodajte i brašno. Miješajte dok brašno ne dobije zlatnu boju, pa sipajte bujon, mlijeko i pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite. Kuvajte još par minuta, pa dodajte mljeveni bijeli luk i sjeckani špinat. Promiješajte i poslije 2 minuta sklonite sa šporeta. U drugoj posudi umutite rikotu, rendanu mocarelu i parmezan. Dodajte sjeckani peršun i lijepo sjedinite. Odvojite malo sa strane. U posudu u kojoj ćete peći sipajte malo sosa sa špinatom, pa poređajte 3 kore za lazanje da pokriju dno, a zatim sipajte pola smjese sa sirom, poređajte pola količine piletine, a onda sipajte trećinu sosa sa špinatom. Preko stavite još 3 kore, pa ponovite. Premažite drugu polovinu smjese sa sirom, pospite drugom polovinom bijelog mesa i premažite još trećinom sosa od špinata. Poređajte posljednje 3 kore, pa sipajte sos od špinata, a preko premažite sos od sira koji ste odvojili sa strane. Ubodite čačkalice i prekrijte providnom folijom. Pecite u zagrijanoj rerni na 190°C oko 45 minuta, a onda skinite foliju i pecite još 2-3 minuta. Ostavite da odmori 10 minuta, pa sijecite.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop