Topla čokolada sa cimetom i medom je unaprijeđena verzija ovog klasičnog napitka, koja je toliko aromatična zbog začina i punog ukusa koji joj dodatno daje med.
Ako volite toplu čokoladu isprobajte i kako Italijani prave toplu čokoladu.
Sastojci:
30 g punomasnog mlijeka
6 kašika kakao praha
2 kašike meda (dodajte još 2 supene kašike po ukusu)
1/2 kašičice mljevenog cimeta
1/2 kašičice čili praha
1/4 kašičice mljevenog kajenskog luka
prstohvat morske soli
1/2 šolje slatke pavlake za šlag (opciono)
štapići cimeta za ukras
PRIPREMA
Prije svega sipajte mlijeko u lonac srednje veličine i stavite na vatru srednje temperature. Umutite kakao, med i začine. Nastavite da mutite dok mlijeko ne postane vruće. Probajte i dodajte još meda u toplu čokoladu, ako je potrebno.
U međuvremenu, umutite slatku pavlaku za šlag. Toplu čokoladu sipajte u šolje, dodajte kašičicu šlaga i štapić cimeta i završite sa prstohvatom čilija u prahu. Uživajte u toploj čokoladi sa cimetom i medom!
(Stvarukusa/Mondo)