• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Supa od lubenice

Autor mondo.rs

Slano-slatka, a hladna supa, odlična je za ove vrele dane.

  Potrebno za četiri osobe:

- oko 500 grama lubenice iseckane na manje kriške

- dva manja paradajza, oljuštite i sitno iseckajte

- pola krastavca, oljuštite i iseckajte

- trećina crvenog luka, sitno isecaknog

- manja ljuta papričica, sitno iseckana

- kašičica iseckanog svežeg bosiljka

- jedna i po kašičica vinskog sirćeta

- pola kašike maslinovog ulja

- so i biber po ukusu

- 120 grama feta sira, izmrvljenog

- 2 kašičice iseckane sveže mente

Priprema:

U dublju posudu stavite lubenicu (odvojte u drugu posudu 100 grama, za kasnije), paradajz, krastavac, luk i ljutu papriku. Prelijte sirćem i ostavite tak 15 minuta. Promešajte dva, tri puta ua to vreme, kako bi svi sastojci povremeno bili u kiselini.

U marinirano povrće dodajte bosiljak, maslinovo ulje, so, biber, i još jednom sve dobro izmešajte. Dodajte preostalu lubenicu i ostavite čorbu u frižideru, od 30 do 60 minuta. Pre služenja, u svaki tanjir ili činiju sa čorbom, namrvite malo fete, pospite svežom mentom i uživajte!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop