• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrono pinđur

Autor mondo.rs

Vreme je za zimnicu, pogledajte recept za pinđur koji zadovoljava principe hrono ishrane.

 Hrono pinđur Izvor: Guliver/Getty/Thinstock
Izvor: Guliver/Getty/Thinstock

  POTREBNO:

– 1,5 kilograma crvenih paprika

– 1,5 kilograma paradajza

– glavica belog luka

– veza peršuna

– 2 ljute papričice ( po želji )

– pola šolje maslinovog ulja (čaša od kiselog mleka)

– sok od jednog limuna

– 20 grama soli

PRIPREMA:

Paradajz oljuštiti i iseći na manje komade. U veću šerpu sipati ulje, ringlu podesiti na srednju temperaturu. Kad se ulje zagreje sipati paradajz u šerpu i ostaviti da se krčka uz povremeno mešanje.

Papriku očistiti od semenki i iseći na manje komade. Peršun, ljutu papriku, beli luk iseckati što sitnije. Pripremiti so i sok od limuna.

Nakon 30 minuta krčkanja paradajza, dodati sve sastojke osim crvene paprike. Promešati nekoliko puta i nastaviti kuvanje uz povremeno mešanje. Nakon 10 minuta dodati crvenu papriku i kuvati još 40 minuta.

Od vrste paradajza i paprika, od toga koliko tečnosti sadrže u sebi zavisi, da li ćete pinđur kuvati duže ili kraće, ali u proseku treba oko sat i po.

(Recept preuzet sa sajta: Hrono kuhinja)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop