• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubitelji mafina, upalite rerne!

Autor mondo.rs

Volite čokoladu, više nego 'leba da jedete? Ovo je savršen onda recept za vas.

Ukoliko volite da vaš čokoladni kolač ima i lijepo tijesto i čokoladnu glazuru, odvojite malo vremena i pratite ovaj jednostavni recept:

Sastojci za tijesto mafina:

100 grama nezaslađene čokolade

85 grama putera

400 grama šećera

3 jaja

jedna kašičica vanilinog ekstrakta

135 grama brašna

Sastojci za čokoladnu glazuru:

60 grama putera

3 kašike pavlake za kuvanje

3 kašike nezaslađenog kakao praha

pola kašičice vanilinog ekstrakta

400 grama šećera (može i više ako procenite da je potrebno)

Način pripreme:

1. Zagrejte rernu na najviše i spremite pleh, koji bi trebalo da obložite sa papirom za pečenje i puterom.

2. U velikoj staklenoj činiji, stavite u mikrotalasnu čokoladu i puter. Provjeravajte i miješajte na svakih 30 sekundi, dok se puter ne otopi, izvadite iz mikrotalasne, pa onda nastavite sa miješanjem i dok se čokolada ne istopi potpuno

3. U mješavinu dodajte šećer, jaja i vanilu, pa sve to promiješajte. Onda dodajte i brašno.

4. Smjesu rasporedite po plehu i ostavite da se peče otprilike 30 minuta. Površina testa bi trebalo da bude blago hrskava, a probodite čačkalicu kroz tijesto, koja bi trebalo da bude čista kada je izvučete - tada znate da je gotovo. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi u plehu.

5. Kako bi napravili glazuru, u šerpicu stavite puter, pavlaku za kuvanje i kakao. Stavite na ringlu i miješajte dok smjesa ne bude glatka. Prebacite u činiju, gdje u ovo dodajte šećer i vanilu. Mikserom izmiješajte dok ne bude pufnasto i čvrsto. Možda će vam biti potrebno više od 200 grama šećera, pa dodajte ukoliko mislite daje glazura previše tanka. Takođe, ukoliko ne postane punfasta, stavite je frižider na 20 minuta, pa onda izmiksajte opet.

6. Namažite glazuru preko mafina. Ostavite da se stvrdne (možete i u frižider da stavite) i onda možete da počnete sa uživanjem!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop