Čuvanje hrane na niskim temperaturama možda djeluje kao dobra ideja, ali neke namirnice ne smijete čuvati u frižideru!
Ukoliko držite paradajz u frižideru, rizikujete da izgubi svoju tvrdoću i svježinu i da postane mekan i bezukusan. Takođe, skratićete njegov rok trajanja.
I crni i bijeli luk bi trebalo da držite podalje od frižidera. Ne samo da rizikujete da se neprijatni mirisi šire kroz frižider, već se može dogoditi i da ih druga hrana upije. Posebno, ako imate neke kolače ili tortu. Ni luku neće prijati. Ako ga ostavite u frižideru, može da pomodri.
Iako vam se možda čini da hlađenje ne može da našteti hljebu, istina je da se hljeb brže isušuje u frižideru. Ako planirate da ga koristite nakon nekoliko dana, može ga staviti u frižider, ali za duži vremenski period bolji izbor je da ga dobro umotate i stavite u zamrzivač.
Niske temperature uzrokuju da se skrob u krompiru pretvara u šećer koji mijenja ukus krompira i čini ga krtim. Umjesto frižidera, držite krompir u papirnoj kesi koja će omogućiti cirkulaciju vazduha. Obavezno kesu držite na mračnom i suvom mjestu.
Ako držite med u frižideru, počeće da se kristalizuje i stvrdnuće se toliko da će biti teško da zabodete kašiku u teglu, a tek da ga namažete na hljeb...Najbolje bi bilo da ga držite u tegli na tamnom i suvom mjestu.