• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mmmm… ćufte! (RECEPT)

Autor mondo.ba

Evo sjajnog recepta za ćufte, omiljenu hranu malih i velikih gurmana, a preliv je… ma prste da poližeš.

Sastojci (za ćufte):

  • kilogram mljevenog mesa
  • sredina od dva parčeta hljeba natopljena u mlijeko
  • 2 jaja
  • glavica crvenog luka srednje veličine
  • kašika sitno sjeckanog peršuna
  • so, biber, kašikica vegete

Za preliv vam je potrbno:

  • 80 grama maslaca
  • kašika brašna
  • 6 dcl slatke pavlake
  • 80 grama rendanog parmezana
  • so, biber

Priprema:

Sve sastojke za ćufte dobro umijesiti rukom, što se duže mijesi smjesa je homogenija. Ostaviti u frižider najmanje pola sata i oblikovati ćufte. Od ove smjese trebalo bi da dobijete 24 ili 25 ćufti, težine oko 50 - 55 grama. Stavite po nekoliko u sud sa brašnom, malo protresete i pržiti na vrelom ulju sa obe strane.

(Ćufte u brašno uvaljati neposredno pred prženje, nemojte sve odjednom, nego tek onoliko koliko će se odmah peći).

Ostaviti ih na kuhinjski papir do služenja.

Preliv:

Maslac zagrijati na umjerenoj temperature, jer lako zagorijeva. Dodati brašno, malo propržiti pa dodati slatku pavlaku. Miješati i ostaviti da proključa, dodati i parmezan, izmiješati da se istopi, posoliti i pobiberiti.

Služiti uz tjesteninu, pomfrit, pire krompir, povrće...

Prijatno!

Recept preuzet sa bloga Mamina jela.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop