Predstavljamo vam restoran "Dom" koji je nastao iz ljubavi prema hrani, piću i muzici. Riječ je o modernom restoranu gdje možete probati internacionalna jela, razne vrste vina i pića, ili jednostavno uživati u ugodnom ambijentu uz kafu.
Ekipa MONDO portala posjetila je "Dom" i prvo što smo primijetili jeste moderan enterijer novog restorana koji se nalazi u centru grada, tačnije u ulici Bana Milosavljevića.
“Izabrali smo ovu lokaciju jer je u blizini više kulturno - istorijskih spomenika, Palate predsjednika, Banskog dvora, Narodnog pozorišta i ostalih ljepota grada na Vrbasu. Inspiraciju smo pronašli u okruženju i duhu lokalnog stanovništva”, kazao nam je menadžer restorana Saša Zastavniković.
Ako malo bolje pogledate primijetićete da su vlasnici restorana, inače Rusi, pažnju posvetili svakom detalju. Restoran - bar je izgrađen od toplih prirodnih materijala, a sastoji se iz četiri tematske cjeline: vanjska zatvorena terasa, barska zona, restoranski dio i galerija sa kapacitetom od 120 mjesta.
Koncept fine-dining iskustva je protkan probranim internacionalnim jelima. Imaju odličnu vinsku kartu iz regiona i svijeta koja je podijeljena po sortama, a prijatnu atmosferu upotpunjujubrojni DJ-evi i muzičari.
“Kada su prvi put posjetili Banjaluku vlasnici su bili oduševljni kvalitetnom hranom, gostoljubivim narodom i prirodnim ljepotama grada pa su odlučili da ovdje otvore restoran. Riječ je o modernom ruskom restoranu kakve možete vidjeti u St. Petersburgu ili u Moskvi. Uoči otvaranja posebno smo obučavali osoblje, a mnogo pažnje posvećujemo komunikaciji sa mušterijama. Radio sam ranije na kreuzerima širom svijeta i tamo sam naučio koliko je to bitno”, dodaje menadžer restorana "Dom".
MENI
U "Domu" možete probati brojna internacionalna jela pripremljena na savremen način.
“Htjeli smo napraviti jelovnik koji bi bio nov na području grada. Od svake namirnice izabrali smo po jedno jelo. Biftek, rolnice od piletine, ramstek, ćuretina…svako jelo koje izađe iz naše kuhinje je kvalitetno, svježe i lijepo prezentovano. Dosta radimo sa morskom i riječnom ribom, morska nam stiže iz Splita i Zadra, a uvozimo i školjke. Sada pripremamo zimski jelovnik gdje će akcenat biti na mesu i malo jačim jelima jer naš narod voli zimi jača jela koja se odlično slažu sa crvenim vinima. Inače, jelovnik pripremaju kuhari iz Rusije”
Iz "Doma" preporučuju da probate tradicionalnu rusku tjesteninu Peljmeni (mali komadići tjestenine koja je punjena sa mljevenim mesom), ukrajinsko jelo Vareniki (tjestenina punjena sa krompirom), Borš – tradicionalna ruska čorba, kavkazku dolmu (male rolnice mljevenog mesa jagnjetine u listovima vinove loze) ili pak jelo iz Uzbekistana - Lagman.
“Ovo su sve jela sa područja bivšeg Sovjetskog saveza. Iz svake države smo izabrali po jedno reprezentativno jelo. Kada sam prvi put razmišljao o ruskoj kuhinji mislio sam da je jaka, međutim riječ je o laganoj ishrani pripremljenoj na zdrav način"
Radionice
Ako su vaši mališani ljubitelji kuhanja možete ih upisati na brojne radionice koje organizuje stručno osoblje ovog restorana.
“Velika je zaintersovanost za radionice. Pored toga organizovaćemo i brojne tematske večeri, a sada se pripremamo za Vinosaur”
Barski ugođaj
“Mi promovišemo ugostiteljstvo i želimo da barski servis doživi procvat jer kod nas ima ljudi koji žele da popiju dobar rum ili konjak koji poslužujemo direktno za barom. Pravimo razne vrste kafa i koktela koje pripremamo sa travama, takođe možete probati domaću vitaminsku vodu ili ledeni čaj”
Iz restorana vam obećavaju opuštenu atmosferu koja nudi nezaboravni užitak gastro ponude pri svakom vašem dolasku.
Bon apetit!
Pratite MONDO na Facebooku, Twitteru i Instagramu!