• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čarobno jaje i čokoladni eksperiment

Autor mondo.ba

Ovog puta vam donosimo recepte za omlet palačinku i jednu zanimljivu poslasticu.


Ne znam za vas ali ja veći dio sedmice jedem van kuće. Takav mi je posao i konstantno sam u pokretu. Da ne bih bankrotirala hraneći se po restoranima, te živjela u strahu šta ću pojesti i da li je po pravilima moje ishrane, hranu spremam sama. Sigurna sam u ono šta unosim u svoj organizam a i ekonomičnije je.

Mnogi me pitaju kako stižem i moram priznati da je na početku bilo guravo ali sve je stvar dobre organizacije.

Nakon bezbroj varijanti sa mafinima, koji su zaista sjajni za ponijeti (varijacije su razne, sa povrćem, piletinom, ajvarom...samo napravite standardnu bazu i punite onim što trenutno imate u frižideru), na red su došle i rolade od jaja, ili kako ih još zovem low carb palačinke i omleti.

Da, da, omleti.

Evo recepta za zasitan i izdašan omlet/palačinku koju možete napraviti i pred spavanje i ujutro ponijeti na posao, odlično je i hladno.

2 jaja

1 kašika zobenih mekinja – do vrha puna

Red feta sira iz standardnog pakovanja – centimetar debljine

Krem sir

Kuhana šunka

Malo putera

Jaja, mekinje i fetu umutiti (ja sam sve smiksala u blenderu jer je kompaktnije i ljepša je boja), nisam solila jer je feta dovoljno slana. Peći na kockici putera na umjerenoj temperaturi.

Bitna napomena je da ne dirate ništa bar dvije tri minute jer će se u suprotnom pokidati. Ovako će biti elastično i bez problema ćete okrenuti na drugu stranu. Namazati krem sirom i poslagati šunku pa zarolati ili preklopiti.

Moja jača polovina je ovo jelo nazvala „čarobno jaje“ pa je naziv ostao (on je mjerodavan, da se zna!)

Nedavno sam malo eksperimentisala sam slatkim okusima, tačnije kupila sam steviju u kapima pa sam samo gledala gdje da je ubacim i šta da napravim. S obzirom da se radi o eksperimentu, napravila sam malu mjeru, za posudicu prečnika 6 cm, vi slobodno pojačajte količinu.

2 kašike kokosovog ulja – do vrha pune

1 ½ kašika nezaslađenog kakao praha

1 kašika kokosovih mrvica (ono što nazivamo kokosovim brašnom za kolače)

1 kašičica cejlonskog cimeta

Malo isjeckanih blanširanih badema

Ulje otopiti na pari, dodati kakao i kokos, te cimet i miješati dve- tri minute, da ne bude grudvica. Posudu obložiti naprijanjajućom folijom, posuti bademima i izliti smjesu na to. Ostaviti da se prohladi pa ubaciti u frižider da se stegne. Dovoljno sat vremena, ja sam ostavila preko noći. Lako se sječe, super je ukusno i zdravo.

Ostanite slatki i zgodni do sledećeg recepta!

(Recepti su preuzeti sa Facebook stranice Rarine kućne čarolije)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop