Donosimo vam recept za jednu neobičnu, ali veoma ukusnu čorbu, koja se pravi s tamnim pivom.
Potrebno vam je:
- 1 glavica crvenog luka
- 2-3 čena bijelog luka
- korjenasto povrće (jedna žuta mrkva, dvije obične mrkve, jedan korijen peršuna + list, komadić korijena celera, jedan pastrnjak)
- 250 g telećeg vrata
- 100 g crvenog pasulja
- 50 g graha trešnjevca
- 1 tamno pivo
- so, biber, ljuta paprika
Priprema:
Meso i povrće nasiječemo na kocke. Pasulj kuvamo posebno i procijedimo. Na ulju zapržimo meso, dodamo luk i korjenasto povrće. Zalijemo tamnim pivom i kuvamo da meso omekša.
Dodajemo vode ili mesnog temeljca tokom kuvanja da sastojci budu pokriveni tekućinom. Na kraju dodamo pasulj, začinimo solju, paprikom i ljutom paprikom.
List peršuna nasjeckamo i dodamo u gotovu čorbu.