• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čorba s tamnim pivom

Autori mondo.ba Autori Agencije

Donosimo vam recept za jednu neobičnu, ali veoma ukusnu čorbu, koja se pravi s tamnim pivom.

  Potrebno vam je:

- 1 glavica crvenog luka

- 2-3 čena bijelog luka

- korjenasto povrće (jedna žuta mrkva, dvije obične mrkve, jedan korijen peršuna + list, komadić korijena celera, jedan pastrnjak)

- 250 g telećeg vrata

- 100 g crvenog pasulja

- 50 g graha trešnjevca

- 1 tamno pivo

- so, biber, ljuta paprika

Priprema:

Meso i povrće nasiječemo na kocke. Pasulj kuvamo posebno i procijedimo. Na ulju zapržimo meso, dodamo luk i korjenasto povrće. Zalijemo tamnim pivom i kuvamo da meso omekša.

Dodajemo vode ili mesnog temeljca tokom kuvanja da sastojci budu pokriveni tekućinom. Na kraju dodamo pasulj, začinimo solju, paprikom i ljutom paprikom.

List peršuna nasjeckamo i dodamo u gotovu čorbu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop