MONDO vam, u saradnji sa Jelen pivom, donosi prvi od šest video recepata, koje smo vam pripremili kao prijedloge za prazničnu trpezu.
Naš kuvar Predrag Tošić danas za vas pravi Pivsko pile.
Veoma jednostavan recept za više nego ukusno jelo, koje spaja dvije ljubavi svakog istinskog gurmana – hranu i pivo.
Sastojci:
- jedno cijelo pile
- jedna flaša Jelen piva
- krompir
- crveni i bijeli luk
- mrkva
- celer
- peršun
- marinada (senf, maslinovo ulje, crvena paprika, začinsko bilje)
Priprema:
Očišćeno pile začinite sa malo soli i bibera i malo začinskog bilja po želji. Napravite marinadu kojom premažete pile i stavite ga na otvorenu flašu piva. Na vrh stavite malo aluminijske folije da pile ne izgori tokom pečenja. Pivo će, dok se pile peče, pomalo pjeniti i tako natapati meso.
Pile na flaši stavite u tepsiju, a zatim dodate isjeckano i očišćeno povrće, začinjeno po želji.
Pečete između 75 i 90 minuta, zavisno od temperature i veličine pileta.
Prijatno!
Pratite MONDO na Facebooku, Twitteru i Instagramu!