Ovaj hljeb možete da jedete za doručak čak i kada ste na dijeti, a pravi se za oko 35 minuta.
POTREBNO:
- 100 grama speltinog brašna
- 100 grama ražanog brašna
- 40 grama heljdinog brašna
- 40 grama ovsenog brašna
- kašičica bijelog luka u prahu
- kašičica origana
- ravna kašičica morske soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- kašika bijelog susama
- kašika crnog susama
- kašika maslinovog ulja
- 240 militara kisele vode
PRIPREMA:
Uključite rernu da se ugrije do 210 stepeni Celzijusovih. U činiji suve sastojke i dodajte maslinovo ulje i kiselu vodu. Sve promiješajte kašikom. Dobićete baš gustu smjesu. Sud za pečnje pokrijte pek papirom, a onda sipajte smjesu. Mokrim rukama "razvucite" smjesu po pekaču. Zatim malo zarežite nožem po površini. Rernu pojačajte na najviše 230 stpeni i pecite oko 35 minuta. Isjecite i jedite kada se prohladi.
(Recept preuzet sa sajta Hrono kuhinja)