MONDO vam, u saradnji sa Jelen pivom, donosi drugi od šest video recepata, koje smo vam pripremili kao prijedloge za prazničnu trpezu.
Naš kuvar Predrag Tošić ovaj put za vas je spremio posnu musaku od oslića.
Izuzetno ukusno jelo koje se lako sprema, a sigurni smo da će vaši gosti i ukućani biti oduševljeni.
Sastojci:
- File od oslića
- Maslinovo ulje
- Limun
- Peršun
- List i korijen celera
- Mrkva
- Paprika
- Tikvice
- Krompir
- Paradajz
- Crveni i bijeli luk
Priprema:
Sve povrće očistimo i isječemo na tanke kolutove. Slažemo po jedan sloj povrća, zatim začinimo sa malo soli, bibera, po želji ruzmarina ili bosiljka. Ređamo povrće, a pred kraj stavimo oslić. Na oslić stavimo kolutove paradajza, malo ukrasimo s peršunom i kolutovima limuna, pa dodamo isjeckani bijeli luk.
Peče se na 180 stepeni, između sat i sat i 15 minuta.
Prijatno!
Pratite MONDO naFacebooku,TwitteruiInstagramu!